ניתוח להרמת הרחם

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• ניתוח להרמת הרחם
    אתי
    31/10/2011

יש לי נפילה של הרחם ויציאה של הצוואר בדרגה 3.
    מבינה שאני חיבת ניתוח . אין לי בריחת שטן ושום בעיה ברחם. שאלותי:
    1. הציעו לי ניתוח של הרמת הרחם על ידי רשת וקשירתו לסקרום האם במצבי כדאי להוציא את הרחם?
    2.אם לא אוציא את הרחם מה הסכוי שתהיה שוב צניחה ואם אוציא האם לא תהיה צניחה של אברים אחרים?
    3.מה הסיכוים (באחוזים) של דימומים וריחות בגלל הרשת ואם זה לתקופה או לתמיד?
    4. מהיכן עדיף לעשות את הניתוח מהוגינה או בלפרסקופיה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להרמת הרחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להרמת הרחם - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    31/10/2011

המילה חייבת אינה מדויקת, המטרה של הניתוח לשפר את איכות החיים.
    במקרה של נשים אשר סיימו את גיל הפוריות מומלץ לבצע כריתת רחם תת שלמה (השארת צוואר הרחם) וקיבוע צוואר הרחם והנרתיק לסקרום.
    השארת הרחם לא צגרום להישנות של הצניחה, נהפוך הוא, על פי רוב הקיבוע מבוצע יותר טוב לאחר כריתת רחם חלקית מאחר וניתן לבצע טכנית קיבוע יותר טוב של צוואר הרחם והנרתיק.
    באשר לגישה הנתריקית- השימוש ברשת דרך הנרתיק עלולה לגרום ליותר סיבוכים ועל כן ההמלצה היא לטובת גישה בטנית(לאפרוסקופית).
    הסיכוי לזיהום של הרשת והפרשות מהנרתיק לאחר קיבוע בגישה בטנית(לאפרוסקופית) פחות מאחוז, באם הניתח מבוצע בגישה נרתיקית לפי דיווחים מהספרות עד 10% ועל כן הגישה הבטנית עדיפה.
    בהצלחה
    : )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו