מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בריחת שתןרות26/02/2008
אני בת 41 אני סובלת מבריחת שתן.
בעבר היתה לי בריחת שתן רק במצב של השתמלות אך כיום במצב בלתי מוגדר מראש פתאום יש לי בריחה ולא במצב של התאפקות.
דבר נוסף יש תקופות שיש לי כאב חזק בטבור עד כדי הפרעה בהליכה וכמוכן בימים אלה של התקפי כאב בטבור כל מתן שתן אני מרגישה כאב חד שנמשך מהטבור כלפי מרכז הבטן ולמטה
דבר נוסף כשאני בימי המחזור תופעת הכאב בטבור בזמן מתן שתן חוזר על עצמו
האם יש קשר בין התופעות?
למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן
דבורה27/02/2008שלום רות
תופעת בריחת השתן אופיינית לנשים בגיל המעבר ונובע משרירי אגן רפויים.דבר הניתן לאימון בעזרת מכשיר שנקרא ביופידבק-הדבר נעשה בבית או התעמלות מיוחדת לאימון ריצפת האגן.
לשאלתך השניה לגבי התקפי כאב בטבור הדבר יכול לנבוע מבקע באזור הטבור שמתפרץ פתאם.לשם אבחנה ודאית עליך לפנות לרופא המשפחה שלך לבדיקה-הדבר אכן יכול להחמיר בזמן מתן שתן ולגרום לכאב.
לגבי הביופידבק תוכלי לראות ,להתרשם ולרכוש אותו באתר הבא:
איזון לחיים
www.izun4u.co.il
יום נפלא,דבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן רות
ד''ר דוד יוחאי27/02/2008שלום
לא ברור לי מה זה מצב בלתי מוגדר. אני מכיר רק שני מצבים. האחד בריחת שתן בזמן מאמץ כל שהוא, וזה יכול להיות שיעול, עיטוש, צחוק, ריקוד, ריצה, צעקות ,הרמת משא, יחסימין ועוד ככל העולה על דעתך שמצריך מאמץ והפעלת לחץ תוך בטני, המקרה השני הוא בריחת שתן ללא כל מאמץ. זה יכול לקראת בשכיבה , בשינה, בישיבה תוך כדי מנוחה ובד"כ את לא מרגישה שזה עומד לקרות. לברור מצבך עלייך לפנות לאורוגיניקולוג לבדיקה.
באשר לכאבים בטבור, בהחלט יתכן ואת סובלת משבר טבורי היכול לגרום לכאבים באזור בעיקר במקביל למאמץ תוך בטני.
2 התופעות אינן קשורות יחד, אך שתיהן קורות בזמן מאמץ והפעלת לחץ תוך בטני כך שהביטוי שלהם מתרחש במקביל. עלייך במקרה זה להיבדק ע"י כירורג שהוא המומחה המטפל בשברים -הרניות.
אני בד"כ מפנה את כל המטופלות שלי הסובלות מבעיות אורוגינקולוגיות לטיפול של פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן. מנסיוני ניתן לאמר זה עוזר בעיקר במצבים הקלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)