תודה ליוחאי ודבורה שאלות נוספות בעק

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• תודה ליוחאי ודבורה שאלות נוספות בעק
    רות
    28/02/2008

תודה על התיחסותכם.
    רציתי לשאול האם גיל 42 נקרא גיל המעבר?
    מה הטיפול לבקע בטבור ,ממה נוצר בקע והאם זה משפיע בנשיאת משקל כבד?
    באמת כשאני סוחבת סלי קניות יש לי כאבים בטבור והוא בולט לי כלפי חוץ אך לצערי וכן בנסיבות חיי אני לא מקשיבה למה שהגוף שלי מאותת לי.
    ובאשר לשאלתך ד"ר יוחאי: מצב בלתי מוגדר הוא מה שקרה לי לפני כמה דקות. לא הרגשתי צורך ל
    להתפנות ופתאום חשתי שמתחיל לי ירידת שתן ותוך כדי כך רצתי לשרותים.
    באשר לטיפול ביופידבק: אני אבדוק תודה .יש לי חברה שאמרה לי שעברה ניתוח בעקבות מצב כזה ,ואני מקווה שאני לא אזדקק לכך.
    אשמח להתייחסותכם תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רות

ד''ר דוד יוחאי
    02/03/2008

שלום
    אין הגיל קובע את גיל המעבר. יש נשים שזה קורה בגיל 40 ואחרות בגיל 55 וכ"ו. גיל מעבר הוא הפסקת הפעילות ההורמונלית של השחלות , ואחד הביטויים הוא הפסקת הוסת מעל לשנה.
    הטיפול לבקע טבורי הוא ניתוחי. מתקנים את אחת משכבות דופן הבטן הנקראת פסיה. אין ספק שמאמץ והרמת משקל כבד משפיעים ויכולים להחמיר הבעיה.
    בריחת שתן לא במאמץ אלא בזמן הדחיפות במתן שתן ניתנת לטיפול תרופתי.
    לפי התאור של הבעיה כפי שכתבת לא ניראה לי שאת זקוקה לניתוח , בכל אופן לא בשלב זה. אני ממליץ שתבדקי ע"י אורוגניקולוג ע"מ לקבל אבחנה מדויקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו