לאחר ניתוח משולב - שאלות

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• לאחר ניתוח משולב - שאלות
    אלמונית
    27/11/2012

לרופאים שלום רב,

עקב כאבי בטן כרוניים שמקרינים גם לכיוון השחלות, המפשעות ואפילו לרגליים, וגם קצת לכיוון רום הבטן עברתי ב-22/11/2012 ניתוח משולב תחת הרדמה מלאה של לפרוסקופיה אבחנתית, היסטרוסקופיה וציסטוסקופיה עם הידרוטיסטנציה.
    נמצא שיש לי INTERSTITIAL CYSTITIS, אבל גם בבדיקות האחרות היה איזשהו ממצא. אני מעתיקה לכאן את סיכום האשפוז, ואשאל את השאלות בסופו:

"בסקירת האגן ניצפו: רחם תקין, חצוצרה ימיחן: תקינה/ חצוצרה שמאל: תקינה, שחלה ימין: תקינה, שחלה שמאל: עם פני שטח כרוביתיים אך בגודל תקין, שלפוחית שתן: תקינה, תוגלס: תקין.
    סקירת בטן עליונה תקינה. ללא הידבקויות כלל וללא נגעים החשודים לאנדומטריוזיס או אחרים.
    בהעברת צבע: מעבר תקין מימין, ללא מעבר משמאל.
    ללא איבוד דם בניתוח. בגמר הניתוח שתן צלול. ביקורת המוסטזיס תקינה.
    בשלב הבא בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית שהדגימה רחם במבנה תקין, רירית תקינה, ללא ממצאים חריגים, שני פתחי חצוצרה תקינים.
    בוצעה הזרת צבע דרך ההיסטרוסקופ כשהוא מול פתח חצוצרה ימין תוך הסתכלות לפרוסקופית ונמצפה מעבר גם מימין (כנראה טעות, והכוונה גם משמאל).
    בשלב אחרון בוצעה ציסטוסקופיה אבחנתית, נצפתה שלפוחית תקינה עם מעבר שתן תקין דרך שני השופכנים, נצפו טרבקולציות של השלפוחית. בוצע ניפוח עד לנפח מקסימילי תחת הרדמה עד לפנח של 450-500 מ"ל. בוצע ריקון והסתכלות מחדש ונצפו גלומרולציות בשלוש קירות של השלפוחית העונות להגדרה של INTERXTITIAL CYSTITIS. בוצע שוב ניפח מקסימלי טיפולי עם המתנה של 20 דקות לפני הריקון".

בינתיים, מספר ימים אחרי, ללא הטבה בכאבים. נאמר לי שבשלב של הציסטוסקופיה היה נוכח האורוגניקולוג שביקש את הבדיקה הזאת, אבל לצערי לא יצא לי לדבר איתו לאחר מכן, ורק הגניקולוג שביצע את שאר הבדיקות דיבר איתי, ואמר שהיתה האבחנה בקשר לשלפוחית, ושהוא מקווה שיצא לי לדבר עם האורוגניקולוג בעניין זה ולקבל ממנו פרטים, מה שבסוף לא יצא במהלך האשפוז.
    מה שאני רוצה לדעת, ושכחתי לשאול, הוא האם גם הבעיה שנצפתה בשחלה או בחצוצרה יכולה לגרום לכאבי בטן?
    כי הבנתי שהניפוח של השלפוחית היה אמור לגרום לי להקלה, ובינתיים אין הקלה, לא בכאבים ולא בתכיפות ובדחיפות.
    רציתי לשאול גם האם הניפוח השני, שכתוב שהוא טיפולי, הכיל תרופות שהיו אמורות לטפל, או שהטיפול הוא הניפוח עצמו?

אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר.

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח משולב - שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ניתוח משולב - שאלות - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    27/11/2012

אשמח לעזור יותר אולם בהחלט לא אוכל במקרה הזה לתת מענה לבנייה כרונית דרך הרשת
    ניתן לקבוע תור לייעוץ
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלמונית
    27/11/2012

שלום שוב,

אני רק מעוניינת לדעת האם גם העניין של שחלה עם מראה כרוביתי ומעבר לא לגמרי תקין יכולים לגרום לכאבי בטן?

בתודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    27/11/2012

סוג כאבים שונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו