מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקרודנטין - עד שארגיש יותר טוב...נטע14/03/2008
שלום רב.
לפני כשנתיים וחצי היתה לי בפעם הראשונה דלקת בדרכי השתן. הדלקת לא טופלה כראוי ועלתה לכליות.
מאז חוזרת לי דלקת בדרכי השתן בתדירות גבוהה, בעיקר אחרי קיום יחסי מין.
בעבר נתן לי האורולוג אופלודקס למניעה, וההוראה היתה לקחת כדור בסמוך לקיום יחסים.
לפני כשבוע התחילה לי שוב דלקת, וחשבתי ששתיה מרובה תעביר אותה (כי זה מה שקרה במקרים האחרונים) אבל היא רק החמירה. בפעמים קודמות יצא לי קרישי דם בודדים בשתן, אבל הפעם זה היה נראה כאילו אני במחזור... השתנתי הרבה דם, ויצאו הרבה קרישים.
פניתי למוקד חירום ורשמו לי זינט ל5 ימים.
סיימתי את הטיפול, ועדיין יש לי צריבה קלה במתן שתן וכאב בבטן התחתונה.
פניתי שוב לאורולוג והוא מצידו לא ממש התעניין במה שהיה לי להגיד, רשם לי מקרודנטין "עד שארגיש יותר טוב" ושלח אותי משם עם מלאי לחודשיים, כטיפול מונע, שוב בקירבה לקיום יחסים.
קודם כל, האם זה לא קצת חסר אחריות לתת לי להחליט מתי להפסיק את הטיפול?
דבר שני, מה הטעם בלתת לי טיפול של 100 מ"ג אם טיפול של 250 מ"ג לא פתר את הבעיה?
דבר שלישי, זה שאני לוקחת אנטיביוטיקה בכזאת חופשיות בקירבה לקיום יחסים לא גורם לחיידקים פשוט להתחזק כנגד הטיפול?
אשמח לקבל תשובות בנושא, וכמובן שביום ראשון אחזור לרופא המשפחה לביקורת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרודנטין- נטע
ד''ר דוד יוחאי17/03/2008שלום
בעיתך הינה בעיה ידועה ויחסית לא נדירה כל כך. הטיפול הוא כפי שקבלת ומקבלת. חשוב מאוד לעשות ברור אורולוגי מלא ואם הוא תקין הטיפול הוא אטכן טיפול אנטיביוטי מלא בזמן הדלקת וחלקי בשאר הזמן. תלונות של צריבה ואולי גם גרד לאחר טיפול אנטיביוטי הן בדרך כלל פטריי למרות שהסימפטומים דומים לדלקת בדרכי השתן וכמובן שהטיפול שונה,והוא אנטי פטרייטי.
נכון מה שאת כותבת, לאחר טיפול ארוך באנטיביוטיקה מסויימת התוצאה עלולה להיות שהחיידק מפתח עמידות לאותה אנטיביוטיקה ואז היא לא עוזרת יותר ויש צורך להחליפה. אך לצערנו אין דרך אחרת לטפל בבעיה כמו שלך. לסיכום הטיפול נראה לי נכון ועלייך להשלים ברור אורולוגי מקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)