מקרודנטין - עד שארגיש יותר טוב...

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• מקרודנטין - עד שארגיש יותר טוב...
    נטע
    14/03/2008

שלום רב.

לפני כשנתיים וחצי היתה לי בפעם הראשונה דלקת בדרכי השתן. הדלקת לא טופלה כראוי ועלתה לכליות.

מאז חוזרת לי דלקת בדרכי השתן בתדירות גבוהה, בעיקר אחרי קיום יחסי מין.

בעבר נתן לי האורולוג אופלודקס למניעה, וההוראה היתה לקחת כדור בסמוך לקיום יחסים.

לפני כשבוע התחילה לי שוב דלקת, וחשבתי ששתיה מרובה תעביר אותה (כי זה מה שקרה במקרים האחרונים) אבל היא רק החמירה. בפעמים קודמות יצא לי קרישי דם בודדים בשתן, אבל הפעם זה היה נראה כאילו אני במחזור... השתנתי הרבה דם, ויצאו הרבה קרישים.

פניתי למוקד חירום ורשמו לי זינט ל5 ימים.

סיימתי את הטיפול, ועדיין יש לי צריבה קלה במתן שתן וכאב בבטן התחתונה.

פניתי שוב לאורולוג והוא מצידו לא ממש התעניין במה שהיה לי להגיד, רשם לי מקרודנטין "עד שארגיש יותר טוב" ושלח אותי משם עם מלאי לחודשיים, כטיפול מונע, שוב בקירבה לקיום יחסים.

קודם כל, האם זה לא קצת חסר אחריות לתת לי להחליט מתי להפסיק את הטיפול?

דבר שני, מה הטעם בלתת לי טיפול של 100 מ"ג אם טיפול של 250 מ"ג לא פתר את הבעיה?

דבר שלישי, זה שאני לוקחת אנטיביוטיקה בכזאת חופשיות בקירבה לקיום יחסים לא גורם לחיידקים פשוט להתחזק כנגד הטיפול?

אשמח לקבל תשובות בנושא, וכמובן שביום ראשון אחזור לרופא המשפחה לביקורת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרודנטין- נטע

ד''ר דוד יוחאי
    17/03/2008

שלום
    בעיתך הינה בעיה ידועה ויחסית לא נדירה כל כך. הטיפול הוא כפי שקבלת ומקבלת. חשוב מאוד לעשות ברור אורולוגי מלא ואם הוא תקין הטיפול הוא אטכן טיפול אנטיביוטי מלא בזמן הדלקת וחלקי בשאר הזמן. תלונות של צריבה ואולי גם גרד לאחר טיפול אנטיביוטי הן בדרך כלל פטריי למרות שהסימפטומים דומים לדלקת בדרכי השתן וכמובן שהטיפול שונה,והוא אנטי פטרייטי.
    נכון מה שאת כותבת, לאחר טיפול ארוך באנטיביוטיקה מסויימת התוצאה עלולה להיות שהחיידק מפתח עמידות לאותה אנטיביוטיקה ואז היא לא עוזרת יותר ויש צורך להחליפה. אך לצערנו אין דרך אחרת לטפל בבעיה כמו שלך. לסיכום הטיפול נראה לי נכון ועלייך להשלים ברור אורולוגי מקיף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו