תדירות רבה במתן שתן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• תדירות רבה במתן שתן
    אלינור
    10/02/2015

שלום,

אני בחורה בת 24, בריאה, רווקה וללא ילדים.

מזה שנתיים בערך, אני מוצאת את עצמי הולכת במשך היום בכל כרבע שעה לשירותים לצורך מתן שתן. יצוין, כי אני שותה רק כ- 10 כוסות מים ליום.

כשניסיתי להמעיט בכמות המים שאני שותה וירדתי לכארבע כוסות מים ליום, אמנם תדירות הפעמים שבהן נדרשתי ללכת לשירותים ירדו, אך עדיין מדובר בתדירות של בערך כל חצי שעה.

פניתי לרופא משפחה, והוא לא כל כך ידע איך לעזור לי ולאן להפנות אותי. לדבריו, לא שמע על בעיה כזו.
    לייתר בטחון רופא המשפחה שלח אותי ל- S.U. בטן שיצא תקין וגם תרבית השתן יצאה תקינה.

אני ממש מיואשת מכיוון שזה פוגע במהלך החיים התקינים שלי. אגב, גם בלילה אני נאלצת לקום מתוך שינה כחמש-שש פעמים (לפעמים יותר לפעמים פחות).

ברור שלי שיש כאן משהו שהוא קצת חריג ומכאן פנייתי אליכם בבקשה לקבלת עזרה:

1. האם מדובר בבעיה מוכרת, או שאני אכן חריגה בנוף?

2. מהן קשת האפשרויות לבעיה המתוארת? מה יכול להיות המקור לבעיה?

3. למי (לאיזה מומחה) עלי לפנות לצורך בדיקה של מקור הבעיה ומציאת פתרון לבעיה?

4. אילו בדיקות נוספות כדאי שאעבור בכדי שאגיע לרופא כבר עם חלק מהתשובות של הבדיקות?

תודה מראש על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תדירות רבה במתן שתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה מורכבת

לי
    12/02/2015

לי שלום,

איני רופאה אך אני יכולה לייעץ לך מניסיון אישי רב שנים בנושא וקריאת חומר מקצועי רב. הבעיה היא מורכבת ומתסכלת (אני אישית עברתי סבל רב שנים עד לאבחון) ותדרוש סבלנות וחיזוק מהסביבה עד לאבחון. הכי חשוב לא להלחץ, ראשית יתכן שמדובר בתופעה פסיכולוגית (האם את תחת לחץ נפשי לאחרונה) או בתופעה שתחלוף לבד. במידה והבעיה נמשכת הגישה היא כזו:
    דבר ראשון, תיארת רק את הצורך ללכת לשירותים, אך האם יש סימפטומים נוספים? האם מדובר רק בלחץ וקושי להתאפק? או שיש כאבים, צריבה או תופעות אחרות?
    אם אין סימפטומים אחרים יתכן שמדובר בשלפוחית רגיזה ועלייך לעבור בדיקה אורודינמית. הטיפול הוא תרופתי (תרופות אנטי כולינרגיות) והתנהגותי (אימון שלפוחית).
    אם הבדיקה תקינה או שיש סימפטומים נוספים או תחלואה נלווית במחלות אחרות עלייך לעבור בירור מקיף הכולל: אולטרא סאונד בטן עליונה ותחתונה, סיטי בטן ומערכת השתן, ובדיקה אורודינמית. במידה וכל הבדיקות תקינות ויש סימפטומים נוספים יש לשלול מחלות כמו אנדומטריוזיס שדומות בסימפטומים.
    אם יש גם כאבים או צריבה יתכן שמדובר ב interstitial cystitis (שלפוחית כאובה -PBS). במקרה כזה תצטרכי למצוא אורוגניקולוג טוב המתמחה הנושא ולעבור ציסטוסקופיה והידרודיסטנציה בהרדמה. זו תסמונת כרונית אך יש לה טיפולים יעילים.
    הכי חשוב לא להתייאש, אולי יקח זמן אך רופא טוב יכול לשפר משמעותית את המצב!

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות רבה במתן שתן - תגובה

ד``ר מיכאל ויינריב
    12/02/2015

1. לא, את לא יוצאת דופן או חריגה.
    2. בעיה שלך מוגדרת כשלפוחית רגיזה. ישנה בעיה כזו בקרב גילאים צעירים אך כמובן לא כל כך שכיחה כמו בגילאים מבוגרים יותר.
    3. לעתים המקור לבעיה לא קיים אך ישנו צורך לפנות למומחה בתחום: אורולוג המתמחה בהפרעות השתנה.
    4. US דרכי השתן ושארית השתן, שתן כללית ותרבית, בדיקות דם לתפקודי הכליות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו