מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול ב ICלי12/02/2015
שלום רב
אני בת 30 ולפני מספר שנים אובחנתי עם IC לאחר סבל רב שנים. טיפול באלטרול הביא לשיפור ניכר בכאבים. אלמירון, פיזיותרפיה וטיפולים ברפואה משלימה לא הביאו לשיפור נוסף. בשנים האחרונות בעייתי המרכזית היא התכיפות שהחמירה והתשישות הכרונית כתוצאה מההתמודדות עם המחלה. כל תחומי חיי נפגעו כולל מצבי הנפשי. יש לי מספר שאלות בנושא הטיפול:
1. האם הטיפול הסטנדרטי בהזלפות בארץ מבוצע בDMSO או בחומצה היאלרונית? והאם יש סיכון שטיפולים אלו (או עצם הקטטריזציה במהלכם) יגרמו להחמרה בסימפטומים?
2. האם הטיפולים הנ"ל מסייעים משמעותית רק כאשר יש כאבים או שבמצבי היום כאשר הכאבים נעלמו כמעט לחלוטין ב"ה (פרט לזמן הווסת) והסימפטומים העיקריים הם התכיפות ותחושת הלחץ הבלתי פוסקת ומציקה, טיפולים אלו גם עשויים לסייע?
3. רופאת המשפחה שלי הציעה ליטול ציפרלקס לצורך ההתמודדות עם הדיכאון והחרדות. אני ביולוגית ומשתדלת להתעדכן במחקרים המתפרסמים בנושא מידי פעם. קראתי לאחרונה שלחולי IC לא מומלץ ליטול מעכבי ספיגת סרוטונין כי זה עלול להחמיר את הסימפטומים שלהם. רציתי לברר האם זה נכון ואם כן, מהן החלופות האפשריות במקרים כאלו
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב IC - תגובה
ד``ר מיכאל ויינריב12/02/20151. שני החומרים ניתנים לטיפול כאשר בארץ העדפה לחומצה היאלורונית. צינתור בעת החדרת החומר עלולים לגרום לאי נוחות בעת החדרת הצנטר בעיקר.
כל מטופל IC מגיב שונה לטיפול כזה או אחר. הטיפול בדרך כלל מותאם אישית ולכן לרוב לא ניתן לצפות בצורה מדוייקת איך תהיה התגובה.
2. הטיפולים הללו יכולים להינתן גם בהיעדר כאבים ולהיות טיפול בתכיפות ותחושות לחץ מציקה. האם הם עלולים לסייע? כן, אבל כמו שציינתי טיפול לרוב אישי.
3. טיפול אפשרי אם בציסטוסקופיה יש כיב - צריבתו בהרדמה או הרחבת השלפוחית - זהו קו 3 לטיפול. קו 4 - גירוי סקראלי או קוצב השלפוחית
קו 5 - הזרקת בוטוקס או תרופה שמשתמשים בה במצבי דלקת מעיים כרונית וקשה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)