חבלה בעמוד השדרה

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• חבלה בעמוד השדרה
    כרמית
    12/04/2015

שלום רב,
    אחרי תאונת דרכים בה נחבלתי בעמ"ש [בין היתר] אני סובלת מדחף לתת שתן כל הזמן.
    עשיתי אורודנמיקה המראה פעילות יתר של השריר המעצבב את השלפוחית.
    אם אני אעשה EMG האם זה ככל הנראה יראה שהייתה פגיעה בעצבים S2-S3 או שלא מחייב שבדיקה יימצא ממצא לא תקין כי הEMG בודק רק את מוצא השורשים של העצב והפגיעה בעצב יכולה להיות פגיעה לא שורשית?
    אגב ההפניה שלי היא לEMG בלי כל פירוט - האם בדרך כלל בודקים את השורשים האלה או שעלי לבקש במיוחד?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בעמוד השדרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבלה בעמוד השדרה - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    12/04/2015

ממליץ להתייעץ עם נוירולוג באשר לשיטת הזמנת הבדיקה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בעמוד השדרה - תגובה

ד``ר מיכאל ויינריב
    12/04/2015

1. כחלק מבדיקה אורודינמית מתבצעת בדיקת emg _של סוגרים במטופלים בהם חושדים לקשר נוירולוגי והפריות השתנה.
    2. בכל גובה הפגיעה התנהגות של שלפוחית וסוגרים שונה.
    3. באשר לקשר אפשרי כמובן צריך להיוועץ גם בנוירוכירורג או כירורג עמוד שדרה על מנת לברור את מהות הנזק העצבי והקשר האפשרי בינו לבין הפרעות השתנה.
    4. בדיקת emg בגפיים היא נועדה לבדוק הולכת העצבים שיוצאים משורשי עמוד השדרה שמהם גם יוצאים העצבים שמעצבבים את השלפוחית ו/או סוגרים אך לעתים הממצאים אינם חופפים.
    5. לגבי פרשנות emg שהופנית צריכה לפנות לנטירוכירורג או כירורג עמוד השדרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו