מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דליפת שתןטנטיאנו16/05/2008
שלום רב!
ילדתי לפני 3.5 חודשים בניתוח קיסרי עקב חוסר התקדמות (נותחתי כשכבר הייתי בפתיחה של 6.5), מאז אני מרגישה פעמים רבות שישר לאחר מתן שתן (אחרי שאני יוצאת משירותים) דולפות לי עוד מספר טיפות- על מה זה מעיד ומה ניתן לעשות בנידון? בנוסף מאז הלידה אני חשה כאבים בעת קיום יחסי מין- בבדיקה הגניקולוגית לא נמצאה שום בעיה וגם בעיית יובש נשללה, האם יש קשר בין 2 התסמינים, יתכן שהכאבים נובעים מבעיה ברצפת האגן?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת שתן וכאב ביחסי מין לאחר לידה
ד''ר בעז שיזף17/05/2008סביר מאד ששתי הבעיות שאת מתארת קשורות למהלך הלידה ולניתוח הקיסרי, אך אין בהכרח קשר בין שתיהן.
1. בעיות במתן שתן נפוצות לאחר לידה והדבר נכון גם אם לא הושלמה לידה נרתיקית. עצם הלחיצה הממושכת של ראש העובר על רקמות האגן (שרירים, גידים ועצבים) עשוייה לגרום לפגיעה בהן. לרוב ישנה הטבה הדרגתית ואף העלמות של התסמינים אך לעתים קיימת פגיעה מסויימת קבועה.
למרות שייתכן שהבעייה תחלוף ללא טיפול עם הזמן, הייתי ממליץ לך לפנות כבר עתה לפיזוטרפיה של רצפת האגן (ניתן למצוא פיזיוטרפיסט/ית המתמחה בתחום בכל איזור בארץ). הטיפול עשוי לקצר את ההחלמה ומכל מקום אינו מזיק.
2. לא ציינת אם מדובר בכאב בחדירה (בפות) או בכאב בטן בעת יחסים. הראשון נובע לרוב מקרעים או חתכים בעת הלידה ולא סביר שנגרם מלידה קיסרית. השני נובע לעתים מהדבקויות באגן ותהליך ההחלמה של הניתוח. נא פרטי לגבי התסמינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
טנטיאנו18/05/2008קודם כל תודה על התגובה.
הכאבים הם בפות בזמן החדירה בעומק של כמה סנטימטרים, תחושה שהאיזור צר יותר או יבש, ניסינו להשתמש בג'ל אך זה לא הקל בכלל, ובבדיקה הויגינלית לא התגלו שום קרעים/פטריה/דלקת. מהחיפוש שלי באינטרנט גיליתי שהבעיה הזו קיימת לאחר קיסרי אך לא מצאתי הסבר לכך, בינתיים אנו נמנעים מחדירה אך אינני יודעת אם זו הדרך הנכונה, כלומר האם עדיף להימנע עד שהאיזור יחלים או שמא הכאב יחלוף דווקא עם הניסיונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)