דליפת שתן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• דליפת שתן
    טנטיאנו
    16/05/2008

שלום רב!
    ילדתי לפני 3.5 חודשים בניתוח קיסרי עקב חוסר התקדמות (נותחתי כשכבר הייתי בפתיחה של 6.5), מאז אני מרגישה פעמים רבות שישר לאחר מתן שתן (אחרי שאני יוצאת משירותים) דולפות לי עוד מספר טיפות- על מה זה מעיד ומה ניתן לעשות בנידון? בנוסף מאז הלידה אני חשה כאבים בעת קיום יחסי מין- בבדיקה הגניקולוגית לא נמצאה שום בעיה וגם בעיית יובש נשללה, האם יש קשר בין 2 התסמינים, יתכן שהכאבים נובעים מבעיה ברצפת האגן?
    תודה מראש על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דליפת שתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דליפת שתן וכאב ביחסי מין לאחר לידה

ד''ר בעז שיזף
    17/05/2008

סביר מאד ששתי הבעיות שאת מתארת קשורות למהלך הלידה ולניתוח הקיסרי, אך אין בהכרח קשר בין שתיהן.
    1. בעיות במתן שתן נפוצות לאחר לידה והדבר נכון גם אם לא הושלמה לידה נרתיקית. עצם הלחיצה הממושכת של ראש העובר על רקמות האגן (שרירים, גידים ועצבים) עשוייה לגרום לפגיעה בהן. לרוב ישנה הטבה הדרגתית ואף העלמות של התסמינים אך לעתים קיימת פגיעה מסויימת קבועה.
    למרות שייתכן שהבעייה תחלוף ללא טיפול עם הזמן, הייתי ממליץ לך לפנות כבר עתה לפיזוטרפיה של רצפת האגן (ניתן למצוא פיזיוטרפיסט/ית המתמחה בתחום בכל איזור בארץ). הטיפול עשוי לקצר את ההחלמה ומכל מקום אינו מזיק.

2. לא ציינת אם מדובר בכאב בחדירה (בפות) או בכאב בטן בעת יחסים. הראשון נובע לרוב מקרעים או חתכים בעת הלידה ולא סביר שנגרם מלידה קיסרית. השני נובע לעתים מהדבקויות באגן ותהליך ההחלמה של הניתוח. נא פרטי לגבי התסמינים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

טנטיאנו
    18/05/2008

קודם כל תודה על התגובה.
    הכאבים הם בפות בזמן החדירה בעומק של כמה סנטימטרים, תחושה שהאיזור צר יותר או יבש, ניסינו להשתמש בג'ל אך זה לא הקל בכלל, ובבדיקה הויגינלית לא התגלו שום קרעים/פטריה/דלקת. מהחיפוש שלי באינטרנט גיליתי שהבעיה הזו קיימת לאחר קיסרי אך לא מצאתי הסבר לכך, בינתיים אנו נמנעים מחדירה אך אינני יודעת אם זו הדרך הנכונה, כלומר האם עדיף להימנע עד שהאיזור יחלים או שמא הכאב יחלוף דווקא עם הניסיונות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו