הפרדות שרירי הבטן, בקט טבורי ורצפת האגן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• הפרדות שרירי הבטן, בקט טבורי ורצפת האגן
    ravit
    01/07/2016

היי, אני בת 27, בהריון הראשון שלי, שבוע 25.. אדם אתלטי מאוד שמתאמן 5 פעמים בשבוע כחלק מאורח חיים של שנים וגם מאמנת אישית. בחודשיים\שלושה האחרונים התחלתי לראותי מעין רווח בבטן שלי כשאני מתאמנת- לדוג' קפיצות-כמו פס רחב אנכי משרירי הרקטוס העליונים עד הטבור. כמו כן ברגע שהתחלתי לעשות תרגילים מסויימים ראיתי כמו משולש או כדור יוצאים החוצה וזה ממש מלחיץ אותי. עשיתי קצת מחקר ובדיקה עצמית וגיליתי שיש לי הפרדות שרירי הבטן ברמה בינונית- רוחב של שתיים וחצי אצבעות מעל הטבור. העניין הוא שלמרות שהפסקתי לעשות את התרגילים שמחמירים את ההפרדות והתחלתי לעבוד קצת על רצפת האגן-אני עדיין רואה את זה יוצא החוצה!!
    אני מפחדת שאחרי הלידה יהיה י חור ענק בבטן! שמעתי על מקרים חמורים שבהם האברים יכולים להציץ החוצה! כמו כן-כשהייתי בת שש עשיתי ניתוח לבקע טבורי שהיה לי. האם זה יכול להיות שילוב של השניים ושזה חזר??
    אשמח שתרגיעו אותי ואודה להפנייה לפיזיותרפיסטית המתמחה ברצפת אגן באוזר באר שבע שעובדת עם כללית. תודה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדות שרירי הבטן, בקט טבורי ורצפת האגן - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    19/07/2016

טיפול ע"י פיזיותרפיה של בהחלט יכול לסיע לחיזוק שרירי השלד
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו