ציסטוצלה דרגה 2 או 3

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• ציסטוצלה דרגה 2 או 3
    דנה
    13/07/2017

שלום,

ילדתי תאומים בניתוח קיסרי חירום לפני כמעט 3 שנים ומאז הלידה יש לי תכיפות במתן שתן; מבקרת בשירותים מספר רב של פעמים ביום, יש לחץ אך בדכ יוצא מעט. השבוע הייתי בבדיקה גיניקולוגית והאבחנה הינה רפיון רצפת האגן, ציסטוצלה דרגה 2 או 3 ללא רקטוצלה. יש לציין שאין לי דליפת שתן. השאלה מה המשמעות של דרגה 2 או 3? איזה אופציות לטיפול ניתנות בדרגות אלה? האם פיזותרפיה של האגן מספיקה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטוצלה דרגה 2 או 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר מיכאל ויינריב
    15/07/2017

שלום רב
    דרגת ציסטוצלה או צניחת השלפוחית אל תוך הנרתיק מדורגת לפי חומרה בין 1 ל-4 כשהגבוהה מביניהן היא הקשה - צניחה מלאה של שלפוחית השתן מתוך הנרתיק (ההרגשה של "גוש בין הרגליים").
    דרגה 2 לעתים לא דורשת תיקון ניתוחי וכל טיפול שמרני יכול למנוע במידה מסויימת את הדרדרות המצב (פיזיותרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן). כשדרגה 3 - משמעות הדבר שהשלפוחית צונחת אל מעבר פתח הנרתיק אז הטיפול לרוב שיעזור הוא ניתוחי וכמובן אחרי בדיקת המומחה ולקיחת הגורמים הנוספים כגון הרצון בהריונות נוספים שאז פתרונות ניתוחיים נדחים עד לסיום תכנון המשפחה.
    הפרעות במתן השתן יכולות להיות משניות לצמיחת השלפוחית וגם לא קשורות.
    מומלץ לפנות להערכה וטיפול ע"י מומחה בתחום.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו