מה ההבדל בפיזיותרפיה של רצפת האגן ללא ביופידבק ועם ביופידבק?

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• מה ההבדל בפיזיותרפיה של רצפת האגן ללא ביופידבק ועם ביופידבק?
    פרופ` ליאור לבנשטיין
    24/09/2017

שלום רב,

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להסרת טחורים בטכניקת ליגשור ומאז אני סובלת מכאבים מרובים, מלחץ תמידי באזור הרקטום ומתחושה מתמדת של צורך להתפנות, כאשר לא תמיד יש יציאה ואם יש יציאה נדרש מאמץ פיזי רב בכדי להתרוקן.
    בדיקת קולונוסקופיה שעברתי יצאה תקינה.
    לאחר ייעוץ של הרופא המנתח וכן ביקור אצל גסטרואנתרולוג המומחה ברצפת האגן קיבלתי הפנייה לבדיקת מנומטריה רקטאלית, אולטראסאונד רקטאלי ובדיקת דפקוגרפיה וכן הפנייה לפיזיותרפיה של רצפת האגן וטיפול CBT.

בדיקות של האזור הרקטאלי ע"י רופאים מסבות לי כאבים רבים. בדיקת שרירי רצפת האגן ע"י הרופא גרמה לי לכאבים חזקים מאוד שנמשכו למעלה משבוע. לכן אני חוששת מפיזיותרפיה בשילוב ביופידבק, שכן הבנתי שהדבר מצריך הכנסת אלקטרודה לאזור זה.
    - מה ההבדל בפיזיותרפיה של רצפת האגן ללא ביופידבק ועם ביופידבק?
    - האם שימוש בביופידבק עלול לגרום לי כאבים בדומה לבדיקה הידנית ע"י הרופא שתיארתי קודם?
    - האם פיזיותרפיה ללא ביופידבק יכולה לגרום לי גם היא כאבים?
    - מה מומלץ לי לעשות- פיזיותרפיה עם או בלי ביופידבק?

בתודה מראש,

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר מיכאל ויינריב
    24/09/2017

שלום רב
    פיסיותרפיה לרצפת האגן עם ביופידבק יכולים לבצע כשהאלקטרודה מוחדרת לנרתיק. ביופידבק נותן את המראה למטופל ולמטפל האם תרגילים מבוצעים נכון.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו