אצירת שתן לאחר לידה

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• אצירת שתן לאחר לידה
    מור
    04/04/2018

שלום,
    אני כחודש לאחר לידה ראשונה שהיתה קשה מאוד וארוכה (17 שעות). במהלכה נתנו לי מנות רבות וכפולות של אפידורל, זירוזים, פתיחה מלאה עם לחיצות במשך 3 שעות והסתיימה בוואקום עם איבוד של שתי מנות דם.
    לאחר 24 הוציאו לי קטטר קבוע ללא הצלחה במתן שתן ספונטי, החזירו לי את הקטטר למשך 36 שעות גם אז נסיון גמילה נכשל, שחררו אותי הביתה לשבוע עם הקטטר גם אז ללא הצלחה במתן שתן ספונטי. הרופא החליט לשחרר אותי עם קטטרים לצינתור עצמי, החל שיפור הדרגתי והיום לאחר חודש אני נותנת שתן ספונטי והפסקתי עם הקטטרים לפני שבועיים, אך עליי להתרכז ולבצע נשימות כדי שהשתן ייצא ולפעמים הוא נעצר באמצע.
    אני מיואשת מהמצב הזה שהשלפוחית שלי לא חזרה למצב נורמלי, כל כך מצער אותי שלפעמים ישנה התקדמות ולפעמים נסיגה. האם ראיתם מצב כזה? האם אני אחזור לתפקוד כמו אדם נורמלי? האם השלפוחית צריכה עוד זמן?
    אודה למענה, תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצירת שתן לאחר לידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד``ר מיכאל ויינריב
    04/04/2018

שלום רב
    ברוב המקרים של אצירת שתן לאחר הלידה מתן שתן עצמוני חוזר להיות תקין בפרק זמן שונה ולעתים לאחר מספר חודשים. כדי שזה יקרה צריך לשים לב על שאריות השתן הצינתור העצמי אם השאריות מעל 100 - עדיין יש צורך להמשיך בצינתור. כמה פעמים? באיזו תדירות? אין אפשרות להמליץ על כך ברשת מבלי לראות את המטופל. במידה והבעיות נמשכות נא לפנות לאורולוג מטפל או מומחה בתחום ליעוץ בדיקה והחלטה על המשך בירור ו/או טיפול.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו