כיווץ שרירי ריצפת האגן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• כיווץ שרירי ריצפת האגן
    רוני
    21/08/2018

בת 23, במשך שנתיים יש לי בעיות במתן השתן, לוקח לי הרבה זמן להטיל שתן (לדעתי זה התחיל מתי שהתחלתי לקיים יחסים). כל פעם שאני מתחילה להטיל שתן זה תמיד מרגיש שיש עוד, אז אני מפעילה לחץ (כנראה על הבטן) ואז יוצא עוד קצת ושוב עושה אותו תהליך כמה פעמים "לעודד" את השתן לצאת, וגם לא תמיד אני מסיימת בתחושת התרוקנות. מרגישה שתמיד נשאר לי קצת בשלפוחית. זה מפריע לי מאוד בשגרת היום יום במיוחד לפני השינה.
    הבנתי מהרופא שמדובר בכיווץ של שרירי הרפצת האגן ושצריך ללכת לפיזותרפיה..
    הפיזוטרפיסטית אמרה שהשרירים שלי לא מרפים, שאני לא משחררת אותם.
    השאלה אם התרגילים של חיזוק של רצפת האגן באמת יעילים ? אחרי כמה זמן אפשר לראות תוצאות?
    וגם רציתי לדעת אם זה בסדר שאני לוחצת על הבטן "לעודד" את השתן לצאת? האם מותר בכלל להפעיל שרירים אחרים לעזור לשתן?
    ואם דיקור סיני יוכל לעזור ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיווץ שרירי ריצפת האגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד``ר מיכאל ויינריב
    21/08/2018

פיזיותרפיה צריך לבצע בין 6-9 שבועות ולעבוד על הרפיית האגן. חודש לאחר סיום הפיסיותרפיה ועשיית התרגילים עצמית בבית ניתן להעריך את יעילות הטיפול.
    לא מומלץ להשתמש בשרירי הבטן אלא בהרפיית שרירי האגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר התרוקנות מלאה.

ד''ר מאיר פומרנץ
    25/09/2018

ממליץ על בדיקה גינקולוגית ולפי הצורך בדיקה אורודינמית לבדוק את תפקודי שלפוחית השתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו