ניתוח לצניחה - אשמח לחוות דעת

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום
 
  • ניתוח לצניחה - אשמח לחוות דעת
    שירה
    25/01/2024

    שלום,
    אני בת 35 לאחר 3 לידות רגילות, הראשונה במשקל תינוק מעל 4 קילו.
    לאחר הלידה האחרונה הרגשתי בליטה, רופא נשים אבחן צניחות: רקטוצלה דרגה 2 וציסטוצלה דרגה 1 והופניתי לבדיקת אורוגניקולוג ופיזיו' רצפת האגן. האורוגניקולוג (שהוא גם כירורג) אמר שרואה גם צניחות רקטום ורחם, בדיעבד לא ציין באיזו דרגה, וcentro-apical ptolapse והמליץ מאוד על ניתוח קולופורפיות ושיקום צניחת הרחם עם ENPLACE אותו הוא יבצע.
    לטענתו אם לא אבצע זאת צניחת הרחם רק תחמיר, מה שיקשה עלי להיכנס להריון וכן לבעיות נוספות כגון דימומים ודליפת שתן ובסוף אאלץ לבצע כריתת רחם.
    יש לציין שכרגע אין בריחות שתן, רק דחיפות מסוימת לאחר קימה מישיבה/שכיבה.
    באופן כללי, הבליטה (שנקראת באבחון "מלאות מבואית טורדת") אינה מפריעה לי, בהנחה שלא תחמיר.
    אני חוששת מניתוח, וקיבלתי קצת הרגשה כאילו "דוחפים" אותי לניתוח.
    רציתי לשאול האם נהוג במצב כנ"ל להמליץ על ניתוח כזה? אם כן, כמה זה הכרחי?
    והאם החששות של האורוגניקולוג מוצדקות?
    ( אם כן אולי פיזיו' רצפת אגן למשל יכולה למנוע החמרה?)
    תודה מראש על העזרה!

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לצניחה - אשמח לחוות דעת

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צניחה לאחר לידה

    ד''ר מאיר פומרנץ
    15/05/2024

    שלום שירה את צעירה מאד
    ממליץ לעשות הכל להמנע מניתוח בשלב זה
    רק לאחר סיום ילודה,
    ניסיון טיפול בפיזיוטרפיה ופילאטיס ממושכים
    רק אז ניתן להחליט

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


