צניחה ושאלות

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• צניחה ושאלות
    שאלה ממיואשת
    13/07/2008

שלום, אני בת 24 וחצי. ילדתי לפני כשנה וחודשיים בלידת ואקום עם שלב ארוך שני. רופא אחד אבחן לי צניחת שלפוחית דרגה 1. ו-לי נראה שיש אולי גם צניחה של הרחם. כי כשאני מכניסה אצבע ובודקת אני יכולה להרגיש את צוואר הרחם קרוב לפתח וגם קצת את השלפוחית. בנוסף - כמה רופאים בכלל אמרו שמה שיש לי זה לא ממש צניחה..(כהגדרתם) - שזה מוזר לי 1. אז איך אני מרגישה משהו כשאני מחדירה אצבע? 2. הנקתי במשך כחודשיים. ולמרות שעברו שנה וחודשיים וכבר קיבלתי מזמן מחזור - עדיין יוצא לי חלב מהחזה אם אני לוחצת על הפטמות. - האם זה נורמלי? 3. האם יכול להיות קשר בין הצניחה לכך שיוצא לי חלב? האם אחד גורם לשני או עשוי למנוע את השני? לסכום, אני מאוד מבולבלת וגם מאוד מיואשת ממצבי. ממש אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחה ושאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחה ושאלות ממיואשת

ד''ר דוד יוחאי
    14/07/2008

שלום
    תחילה אני חייב לאמר לך שאין כל סיבה שתהיי מיואשת. מצבך בכלל לא מדאיג.
    א. אין כל קשר בין הפרשות מהשד וצניחה.
    ב. לגבי צניחה. מה שאת מרגישה עם האצבע לא מחייב להיות שישנה צניחה. יתכן שיש לך צואר רחם ארוך, יתכן ויש לך נרתיק קצר, יתכן ואת מכניסה האצבע די עמוק וכל בחורה היתה מרגישה הצואר. גם אם יש לך צניחה מינימלית זה לא צריך להדאיג. יש מקום לפיזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן דבר שיכול לעזור מאוד. ולסיום אני ממליץ שתבדקי ע"י גיניקולוג המתמחה ברצפת האגן שיבדוק אותך ויאמר דברים מדויקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ותגובה

שאלה ממיואשת
    17/07/2008

נבדקתי על ידי כמה אורוגניקולוגים. כאשר רק אחד איבחן צניחה. ואני האמנתי כי כשאני במצב עמידה באמת נראה מהנרתיק מעין גושים שיוצאים ממנו. כשאני שוכבת אין. כשאני מכניסה את האצבע- בערך במרחק של כ 3 ס"מ במצב שכיבה אני מתחילה להרגיש את צוואר הרחם - כתבת לי שיכול להיות שזה מולד, אבל לפני הלידה לר הרגשתי אותו - אז איך זה מולד? אני חוששת שגופי נהרס לי... בנוסף , התחלתי פיזיותרפיה - ואכן יש שינוי עצום. אותו צוואר רחם עלה קצת למעלה. והשלפוחית גם עלתה קצת למעלה. עשו לי חתך בלידה די ארוך ואני חוששת שאולי נקרע לי אישזהו שריר שמחזיק את האברים הללו. 1. האם שריר או אבר שנקרעו ניתן לתפור מחדש ובכך להחזירם לפעילות כמו פעם? האם החתך בפרינאום שעושים בלידה יכול לקרוע את הרצועות שמחזיקות את הרחם והשלפוחית? 2. האם שיטת פאולה עוזרת יותר מפיזיותרפיה לדעתך? 3. האם מצבי בלתי הפיך וככה ייראו חיי מעכשיו..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ממיואשת

ד''ר דוד יוחאי
    20/07/2008

שלום
    אם נבדק ע"י מספר אורוגיניקולוגים ורק אחד מצא איזו שהיא צניחה , המשמעות היא שמצבך כלל לא מדאיג.
    אין שריר שנקרע שגורם לצניחה. צניחה נובעת מחולשת רקמות.
    שיטת פאולה הינה טובה מאוד.
    מצבך לפחות לפי תאורך אינו קשה ואין לך כל סיבה להיות מיואשת. גם צניחה משמעותית ניתן לתקן בצורה טובה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו