בריחת שתן?

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• בריחת שתן?
    מיכל
    28/07/2008

שלום רב, היום התעוררתי באמצע הלילה כאשר מכנסיי היו רטובים. העניין הוא שלא היה לי תחושה כי"ברח לי" ואף כשקמתי הלכתי לשירותים והיה לי די הרבה פיפי אח"כ(כלומר לא נראה לי אפשרי שאחרי שנרטבו לי המכנסיים כך עוד "נשאר" לי כ"כ הרבה). כמו כן לנוזל אין כל ריח. אין לי מושג מה זה יכול להיות כיוון שכמובן איני בהריון אך ממש הייתה לי תחושה של בריחת מים ולא של הטלת שתן-אך כיוון שמדובר בכמות לא קטנה,אין מדובר בהפרשות או משהו כזה... כמו כן אולי זה רלוונטי שהיום קיבלתי את המחזור. עוד מידע שאולי יכול להיות רלוונטי- כאשר הייתי בצבא לפני שלוש שנים בערך היו לי 2 דלקות חמורות בדרכי השתן כאשר הייתה תקופה של חודשיים שלושה בהם הייתה לי רגישות,כלומר מעט צריבה לעיתים. בתקופה זו נטלתי חמוציות וכן אני מקפידה לשטוף את עצמי בכל פעם אחרי קיום יחסי מין וכבר זמן רב שהכל בסדר. כמו כן קרה לי שהיו לי בריחות מינוריות של שתן בזמן התעטשות. כמו כן קורה שכשאני רצה בחדר כושר אני צריכה להפסיק את הריצה וללכת לשירותים או להתפנות לפני הריצה- אך גם כאן- איני יודעת האם זה קשור כיוון שאני שותה בערך ליטר או יותר במהלך האימון עד שאני מגיעה לשלב הריצה. בנוסף,אני שותה כמויות גדולות של מים בד"כ וכן תמיד שותה לפני השינה. מעולם לא קרה לי דבר כזה ועל כן אני מאוד לחוצה- האם בכל זאת מדובר בבריחת שתן?? והאם יש סיכוי שזה יקרה שוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריחת שתן -מיכל

ד''ר דוד יוחאי
    31/07/2008

שלום
    אירוע חד פעמי ולא חשוב של מה בד"כ אינו מרמז על בעיה כרונית כל שהיא. לפי הממצאים שאת מוסרת יתכן ואת כן סובלת מאי נקיטת שתן כל שהיא, מינימלית ,אך זה לא יכול להסביר המקרה הבודד שקרה לך. אני חושב שאין לך מה לדאוג וקרוב לוודי שהמקרה לא יתרחש שוב. בכל מקרה אני מאוד ממליץ לך לבצע תרגילי פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי ריצפת האגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתייחסות,אבל

עדי
    31/07/2008

סליחה על הבורות- אבל מה זה אי נקיטת שתן? וכן מאיפה אוכל ללמוד על ביצוע התרגילים האלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל

ד''ר דוד יוחאי
    04/08/2008

שלום
    אי נקיטת שתן היא בריחת שתן במאמץ או שלא במאמץ בזמן מנוחה, שכיבה או בזמן דחיפות וקושי להתאפק במתן שתן.
    בכל עיר ישנו מכון פזיוטרפיה של קופת החולים אליה את משתייכת ובד"כ יש שם מישהוא מיומן לתרגילים לחיזוק רצפת האגן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו