מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בריחת שתן?מיכל28/07/2008
שלום רב, היום התעוררתי באמצע הלילה כאשר מכנסיי היו רטובים. העניין הוא שלא היה לי תחושה כי"ברח לי" ואף כשקמתי הלכתי לשירותים והיה לי די הרבה פיפי אח"כ(כלומר לא נראה לי אפשרי שאחרי שנרטבו לי המכנסיים כך עוד "נשאר" לי כ"כ הרבה). כמו כן לנוזל אין כל ריח. אין לי מושג מה זה יכול להיות כיוון שכמובן איני בהריון אך ממש הייתה לי תחושה של בריחת מים ולא של הטלת שתן-אך כיוון שמדובר בכמות לא קטנה,אין מדובר בהפרשות או משהו כזה... כמו כן אולי זה רלוונטי שהיום קיבלתי את המחזור. עוד מידע שאולי יכול להיות רלוונטי- כאשר הייתי בצבא לפני שלוש שנים בערך היו לי 2 דלקות חמורות בדרכי השתן כאשר הייתה תקופה של חודשיים שלושה בהם הייתה לי רגישות,כלומר מעט צריבה לעיתים. בתקופה זו נטלתי חמוציות וכן אני מקפידה לשטוף את עצמי בכל פעם אחרי קיום יחסי מין וכבר זמן רב שהכל בסדר. כמו כן קרה לי שהיו לי בריחות מינוריות של שתן בזמן התעטשות. כמו כן קורה שכשאני רצה בחדר כושר אני צריכה להפסיק את הריצה וללכת לשירותים או להתפנות לפני הריצה- אך גם כאן- איני יודעת האם זה קשור כיוון שאני שותה בערך ליטר או יותר במהלך האימון עד שאני מגיעה לשלב הריצה. בנוסף,אני שותה כמויות גדולות של מים בד"כ וכן תמיד שותה לפני השינה. מעולם לא קרה לי דבר כזה ועל כן אני מאוד לחוצה- האם בכל זאת מדובר בבריחת שתן?? והאם יש סיכוי שזה יקרה שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן -מיכל
ד''ר דוד יוחאי31/07/2008שלום
אירוע חד פעמי ולא חשוב של מה בד"כ אינו מרמז על בעיה כרונית כל שהיא. לפי הממצאים שאת מוסרת יתכן ואת כן סובלת מאי נקיטת שתן כל שהיא, מינימלית ,אך זה לא יכול להסביר המקרה הבודד שקרה לך. אני חושב שאין לך מה לדאוג וקרוב לוודי שהמקרה לא יתרחש שוב. בכל מקרה אני מאוד ממליץ לך לבצע תרגילי פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי ריצפת האגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתייחסות,אבל
עדי31/07/2008סליחה על הבורות- אבל מה זה אי נקיטת שתן? וכן מאיפה אוכל ללמוד על ביצוע התרגילים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
ד''ר דוד יוחאי04/08/2008שלום
אי נקיטת שתן היא בריחת שתן במאמץ או שלא במאמץ בזמן מנוחה, שכיבה או בזמן דחיפות וקושי להתאפק במתן שתן.
בכל עיר ישנו מכון פזיוטרפיה של קופת החולים אליה את משתייכת ובד"כ יש שם מישהוא מיומן לתרגילים לחיזוק רצפת האגן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)