צניחת נרתיק - דופן אחורית

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• צניחת נרתיק - דופן אחורית
    אלנה
    04/09/2008

לד"ר שלום, אני בת 30, עברתי לידה ראשונה לפני 5 שבועות. הלידה הייתה לא קלה, התינוקת נולדה במשקל 2800, אך היא נתקעה בתעלת לידה, ושלב הלחיצות שלי נמשך שעה ו - 20 דקות. נעשה עיסוי פריאנום כדי למנוע קרעים וחתכים. היה סדק קטן - כך הגדיר הרופא, והיה תפר ממש קטן. כ-4 שבועות לאחר הלידה התחלתי להרגיש שמשהו מפריע לי בפתח הנרתיק. הסתכלתי - וראיתי בליטה קטנה. לאחר מכן שמתי לב שאחרי התרוקנות בשירותים הבליטה בולטת יותר. אתמול בעת מתן צואה הגוש היה כבר די גדול, פחדתי שזה יצאה מהנרתיק , הכנסתי אותו עם אצבע..בבדיקה אצל רופא נשים נאמר לי שמדובר בצניחת דופן אחורית של הנרתיק, זה לא נורא, ויחזור אחרי מספר חודשים. אני חוששת שהמצב חמור יותר, אני 5 שבועות אחרי הלידה, הגוש מפריעה לי, אני מרגישה אותו בפתח הנרתיק. הייתי רוצה לדעת : מתי אחרי הלידה מומלץ לבצע איבחון? האם כשגוש יורד לפתח הנרתיק מדובר בצניחה קשה... לאחר הלידה אני סןבלת מכאבים חזקים בעצם הזנב, האם יש קשר? איך הצניחה יכולה להשפיע על הריונות הבאים? איך הצניחה תשפיעה על חיי המין שלי? איך מטפלים בצניחה בתחשב בגילי הצעיר ורצון להביא לעולם עוד 2 ילדים... תודה רבה, אלנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת נרתיק - דופן אחורית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחת נרתיק - דופן אחורית אלנה

ד''ר דוד יוחאי
    04/09/2008

שלום
    לגבי שאלותייך: מומלץ להבדק בקשר לצניחה , לא לפני 3 חודשים מהלידה.
    דרגות הצניחה נקבעות לפי מצב הגוש ביחס לפתח הנרתיק. אם הגוש לא עובר הפתח, מדובר בדרגה 2 שהיא דרגה בינונית.
    כאב בעצם הזנב יכול להיות קשור ללידה אך לא לצניחה בד"כ.
    מאוד תלוי בדרגת הצניחה. תצטרכי להיבדק ע"י גניקולוג , בהמשך , הדרגה ניתן יהיה ליעץ לך. ולפי הדרגה ניתן יהיה ליעץ לך.
    שוב, לפי חומרת הצניחה, כך דרגת ההפרעה. כשהכל בחוץ אין ספק שזה מפריע אך בדרגה כמו שנראה שיש לך כעת , לא צריכה להיות השפעה כל שהיא.
    בד"כ בניתוח. שוב מאד תלוי בדרגה וברצונך להרות. בשלב זה אני ממליץ לך על פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן.
    בהצלחה ולא לדאוג . ישנם מספיק דרכים לעזור לך. ממליץ שתבדקי ע"י גיניקולוג המתמחה ברצפת האגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו