למה לא חוקרים יותר את התחום?

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• למה לא חוקרים יותר את התחום?
    זהורית
    09/09/2008

שלום, אני בת 27 וסובלת מצניחת אברים באגן. וכרגע עושה פיזיותרפיה. שמתי לב לכך שהתחום של רצפת אגן מאוד לא נחקר, וכאילו יוצאים מנקודת הנחה שאפשר לחיות עם הבעיות המביכות הללו וזה מה שיש... בנוסף - הרבה רופאים טוענים שלא ניתן לרפא צניחה. זה ממש מצער ישנם בחורות צעירות שזה מאוד פוגם באיכות חייהן. ולעיתים אף גורם לדליפת שתן ומקשה. לעומת זאת, היום נעשים כל כך הרבה גילויים וחידושים מרעישים בתחום הרפואה ומדענים מצליחים לעשות דברים הרבה יותר מסובכים מנושא רצפת האגן והבראת צניחה... מדוע אף אחד לא חוקר את התחום הזה ומנסה למצוא פתרונות לצניחות אברי אגן ודליפת שתן? כוונתי לפתרונות יותר מעשיות ומשמעותיות מהפתרונות שיש היום (כמו פיזיותרפיה). התחום כל כך רחב ודי שכיח בעיקר אחרי לידות, אין לי ספק שרופא שיגלה חדשות בתחום יצליח לעשות ממש שינוי עולמי... (ישנם כל כך הרבה דברים דברים בנושא שלא חוקרים כמו צמחי מרפא שעשויים להבריא לגמרי צניחות וכדומה). אך כן, אני שואלת פה את הרופאים מה הסיבות שלא עוסקים בתחום? והאם ישנו גוף שנתן לבקש לחקור או לפחות לתת תשומת דעת אליו? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא חוקרים זהורית

ד''ר דוד יוחאי
    10/09/2008

שלום
    ישנם מחקרים רבים בנושא. המחקרים עוסקים במציאת פתרונות לטווח ארול. היות והבעיה הבסיסית היא טיב הרקמות , יחלוף עוד זמן רב מאוד עד שימצא פתרון לרקמות לא " בריאות". הטיפול אינו כפי שציינת פיזיוטרפיה. קיימים סוגים רבים של טיפולים בעיקר ניתוחיים עם הצלחות יפות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וחוץ מניתוחים?

זהורית
    12/09/2008

תודה. מה שכתבת לגבי טיב הרקמות - אני מבינה שזה הגורם העיקרי לצניחות? - מה עשוי לשפר את טיב הרקמות אם כך, ? פרט לפיזיותרפיה? האם ישנו גורם אליו ניתן לפנות על מנת לנסות להציע את הנושא למחקר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא חוקרים זהורית

ד''ר דוד יוחאי
    10/09/2008

שלום
    ישנם מחקרים רבים בנושא. המחקרים עוסקים במציאת פתרונות לטווח ארול. היות והבעיה הבסיסית היא טיב הרקמות , יחלוף עוד זמן רב מאוד עד שימצא פתרון לרקמות לא " בריאות". הטיפול אינו כפי שציינת פיזיוטרפיה. קיימים סוגים רבים של טיפולים בעיקר ניתוחיים עם הצלחות יפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואלת שוב- למי אפשר להציע לחקור?

זהורית
    15/09/2008

במידה וארצה להעיר את תשומת לבם של העוסקים בתחום, למי פונים? ותשובה למאוכזבת - אני מאוכזבת גם כמוך. אני בחורה צעירה והדבר מדכא אותי מאוד. אגב, אני מכירה נשים בעלי עודף משקל מאוד רציהי שלא סובלות מהנושא. ובדרך כלל זה הכי לתלות זו בעודף משקל.. אויל יש פה עוד בנות שיספרו מנסיונם ואולי ביחד ניתן להזיז משהו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתערבת כן?

שאלה על תרופה
    12/09/2008

הם כרגע יותר עסוקים במחקרים שקשורים בפעילות גופנית ובדיאטות כי נראה לאחרונה שזה מעסיק את רוב ה"חוקרים" למיניהם בלי לזלזל במחקר הספציפי הזה. הרי במקום לפתור את הבעיה שולחים לך טופס הפניה לדיאטנית (ואני מודה שיש לי בעיה של עודף משקל ושכנראה יש קשר בין בריחת השתן לעודף המשקל). בזה הם עשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו