3 שאלות מסובלת

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• 3 שאלות מסובלת
    אוראל
    06/07/2007

אני מקווה ששאלתי נוגעת לנושאי הפורום אני בת 21 וסובלת מוגינסמוס כך שמעולם לא הצלחתי לקיים יחסי מין מלאים ,קניתי את המרחיבי נרתיק(הדפילטורים 1-6) והצלחתי להגיע עד מרחיב מספר 4 (אך לפעמים ובלחץ רב גם 5) בעצם מה שאני מרגישה בהכנסת כל מרחיב הוא לחץ בפתח הנרתיק כאילו הפתח צר וקשה להחדירו וכאשר זה עובר את הפתח אזי הקלה ואם אני מוציאה לחלוטין שוב לחץ (ולפעמים כאב) עד שחודר פנימה וחוזר חלילה.
    יש לי 3 שאלות:
    1.האם תרגילים כאלה שנשים עושות אחרי לידה או נשים בעלות בריחת שתן יכולים לעזור במקרה כמו שלי?
    2.האם הבעיה שלי מעידה על שרירי רצפת אגן נוקשים וחזקים מידיי או שאין קשר בין הדברים?
    3.כשאני מחדירה מרחיבים 4 ובמיוחד 5(שהוא לעיתים נדירות) אני מרגישה לחץ ממש על השלפוחית ועל החלחולת ומרגישה מיד צורך לרוץ לשירותים האם זה נורמלי?
    תודה רבה על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות מסובלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 שאלות מסובלת

ד''ר דוד יוחאי
    15/07/2007

שלום
    אין ספק שוגיניסמוס הינה בעיה מאוד מעיקה אך יש לה פתרון.
    השימוש במרחיבים הוא נכון. מה שאני מבין הוא שיתכן ועדיין קרו הבתולים שלך שלם והייתי ממליץ שתבדקי כי ישנה אפשרות לפתוח אותו כירורגית במידה והינו קשיח ולא נבקע. אם אכן המצב כך ,יתכן שהפעולה הזו מאוד תעזור לך. כעקרון וגיניסמוס הינה בעיה המטופלת ע"י סקסולוג והייתי ממליץ שבנוסף לכל מה שאת עושה ושהמלצתי, תפני גם לסקסולוג.
    לשאלתך הראשונה תרגילים אלו לא יעזרו במקרה שלך.
    וגיניסמוס אינה בעיה של חוזק השרירים אלא כווץ לא רצוני שלהם.
    יתכן והחדרת המרחיבים גורמים ללחץ על השלפוחית , זה אמנם לא טבעי אך יכול להיות קשור בבעיתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופא

אוראל
    19/07/2007

שלום
    אין ספק שוגיניסמוס הינה בעיה מאוד מעיקה אך יש לה פתרון.
    השימוש במרחיבים הוא נכון. מה שאני מבין הוא שיתכן ועדיין קרו הבתולים שלך שלם והייתי ממליץ שתבדקי כי ישנה אפשרות לפתוח אותו כירורגית במידה והינו קשיח ולא נבקע. אם אכן המצב כך ,יתכן שהפעולה הזו מאוד תעזור לך. כעקרון וגיניסמוס הינה בעיה המטופלת ע"י סקסולוג והייתי ממליץ שבנוסף לכל מה שאת עושה ושהמלצתי, תפני גם לסקסולוג.
    לשאלתך הראשונה תרגילים אלו לא יעזרו במקרה שלך.
    וגיניסמוס אינה בעיה של חוזק השרירים אלא כווץ לא רצוני שלהם.
    יתכן והחדרת המרחיבים גורמים ללחץ על השלפוחית , זה אמנם לא טבעי אך יכול להיות קשור בבעיתך.

בקר לקרום הבתולין חשבתי פעם על הסרה כירורגית אבל אני רואה אותו בבירור וכאשר אני מחדירה אני רואה שהוא נמתח על המרחיב ובעצם הקושי בהחדרה קורה כאשר אני מעט עוברת את הקרום לבפנים גם במרחיבים הקטנים כך שעלי להסיק מזה שהבעיה אך ורק בשרירים לא?
    וכן טופלתי אצל סקסולוגית זמן רב אך מיציתי את הטיפול והתחלתי טיפול אצל פזיותרפיסתית לבעיה עם ביופידבק שנתנה לי הנחיה לבצע כל יום לפחות עשר דקות כיווץ כלפי מעלה ושחרור כמו לנשים אחרי לידה ואתה אמרת שתרגילים אלו לא יעזרו במקרה שלי .אז האם אני מבזבזת את זמני עליהם ?הם גם קשים לביצוע... וכן האם נכונה הטענה שכיווץ חזק מביא להרפיה טובה יותר אחר כך?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוראל

ד''ר דוד יוחאי
    22/07/2007

שלום
    התאור שלך בדיוק מחזק את העובדה שכנראה יש צורך בפתיחה כירורגית של קרום הבתולים. לגבי פיזיוטרפיה וביפידבק זה חשוב וטוב אך אני חושב שזה לא יעזור במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו