הריון ורצפת אגן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• הריון ורצפת אגן
    מיקי
    30/11/2008

שלום, אני בת 30, בהריון שני שבוע 25. ילדתי את הבכורה שלי לפני שנה וחודש בלידה רגילה, משקל לידה 4,390 ק"ג (ללא סכרת הריון) היו לי קרעים מדרגה 1. סבלתי וסובלת גם בהריון הזה מסימפיזיוליזיס. אין לי ברירה אלא להרים את הבת שלי לפעמים על אף ההריון (שוקלת 10.5 ק"ג). בסוף השבוע, ישבתי בשירותים וכשניגבתי הרגשתי בליטה עגולה קטנה מהנרתיק שנעלמה כשקמתי. התקשרתי לגניקולוג שלי והוא אמר שאולי בגלל המאמץ מדובר בצניחה של צואר הרחם (זה היה בטלפון). מאז זה לא קרה שוב, אבל אני מרגישה שהנרתיק מעט נפוח כשאני יושבת בשירותים גם אם זה להשתנה. זה לא מלווה בשום אי נוחות או כאב, וזה נעלם כשאני קמה. אני אמורה ללדת במרץ. א. האם זה קשור להריון וללידה הקודמת? ב. האם תהיה לכך השלכה על הלידה הבאה שלי, בהנחה שגם התינוק הבא יוולד גדול? ג. במה מדובר לדעתך ומה עלי לעשות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ורצפת אגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ורצפת האגן- מיקי

ד''ר דוד יוחאי
    01/12/2008

שלום
    אין ספק שהריון ולידה קשורים בצניחה . לא עושים כל אבחנה של צניחה בהריון, היות וברוב המקרים התופעה נעלמת מספר חודשים לאחר הלידה. מומלץ שלא תהיה לידה מכשירנית ועדיף ניתוח קסרי במקרה הצורך. בכל מקרה אני ממליץ לך על פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן כבר מעכשיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו