מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דליפת שתן.שרון21/01/2009
אני בת 33 סובלת מדליפת שתן.מטופלת בתל השומר במרפאה האורוגניקולוגית.עשיתי כבר את כל הבדיקות והם לא גילו דבר. אני לוקחת דטריזיטול 4 מ"ג שאמור לעזור לי אבל הוא ממש לא.ביופידבק של רצפת האגן גם ניסיתי (במקום פעולת כיווץ אני מרפה ולהיפך)אני סובלת משיתוק מוחין אך בצורה קלה כך שהכל בא מהמוח...מה בכל זאת ניתן לעשות?בעיה זו מאוד מפריעה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת שתן
ד''ר בעז שיזף24/01/2009שרון שלום
לפי אופי הטיפול התרופתי שאת מקבלת אני מבין שעיקר בעייתך היא "שלפוחית רגיזה" - כלומר פעילות מוגברת וספונטנית של שריר שלפוחית השתן). עיקר הטיפול במצב זה הוא אכן תרופתי והתנהגותי (השתנה יזומה כל פרק זמן קצוב). עם זאת קיימות אפשרויות נוספות אותן ניתן לנסות במקרה של כשלון השיטות המקובלות :
1. ניתוח לתמיכת השפכה - דוגמת "TVT" . ניתוח זה מקובל לטיפול בדליפת שתן במאמץ אך יש לו השפעה מיטיבה גם ב 30-40 אחוזים מהסובלות משלפוחית רגיזה (עם זאת יש גם סכון קטן להחמרה)
2. השתלת אלקטרודות חשמליות בסמוך לשורשי העצבים המעצבבים את השלפוחית . אלקטרודות אלה המופעלות על ידי סוללה מיועדות לדכא את פעילות היתר של שריר השלפוחית.
3. הזרקת toxin botulinum ("בוטוקס" ) ישירות לשריר השלפוחית במהלך ציסטוסקופיה. הרעלן הז אמור להפחית את פעילות השלפוחית.
4. טיפולים תרופתיים שונים. ייתכן כי תרופה אחרת מקבוצתו של דטרוזיטול תפעל עלייך טוב יותר (זוהי תרופה מצויינת ויעילה - אך בשל אשה ההשפעה שונה מעט)
יש לזכור כי כל האופציות הללו הן נסיוניות ויש לפנות אליהן רק במקרה שאכן את סובלת משמעותית וש "ניסית הכל" בתחום הטיפול המקובל (וחזקה על צוות המרפאה בתל-השומר שהציעו לך את כל שניתן להציע).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.
שרון24/01/2009איך אפשר לגרום להשתנה יזומה בפרק זמן קצוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתנה יזומה
ד''ר בעז שיזף27/01/2009נהוג להעריך את פרק הזמן האופייני בו את חשה צורך להטיל שתן.
אם פרק זמן זה הוא לדוגמא שעה, מתחילים בהשתנה יזומה כל 45 דקות (גם אם אינך חשה צורך להשתין). בהדרגה (לרוב כל 7-14 ימים) מאריכים את המרווח בין השתנה להשתנה בכרבע שעה עד שמגיעים לכשעתיים.
פרק זמן זה נסבל ע"י רוב הנשים ומאפשר חיים רגילים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)