דליפת שתן.

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• דליפת שתן.
    שרון
    21/01/2009

אני בת 33 סובלת מדליפת שתן.מטופלת בתל השומר במרפאה האורוגניקולוגית.עשיתי כבר את כל הבדיקות והם לא גילו דבר. אני לוקחת דטריזיטול 4 מ"ג שאמור לעזור לי אבל הוא ממש לא.ביופידבק של רצפת האגן גם ניסיתי (במקום פעולת כיווץ אני מרפה ולהיפך)אני סובלת משיתוק מוחין אך בצורה קלה כך שהכל בא מהמוח...מה בכל זאת ניתן לעשות?בעיה זו מאוד מפריעה לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דליפת שתן.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דליפת שתן

ד''ר בעז שיזף
    24/01/2009

שרון שלום

לפי אופי הטיפול התרופתי שאת מקבלת אני מבין שעיקר בעייתך היא "שלפוחית רגיזה" - כלומר פעילות מוגברת וספונטנית של שריר שלפוחית השתן). עיקר הטיפול במצב זה הוא אכן תרופתי והתנהגותי (השתנה יזומה כל פרק זמן קצוב). עם זאת קיימות אפשרויות נוספות אותן ניתן לנסות במקרה של כשלון השיטות המקובלות :
    1. ניתוח לתמיכת השפכה - דוגמת "TVT" . ניתוח זה מקובל לטיפול בדליפת שתן במאמץ אך יש לו השפעה מיטיבה גם ב 30-40 אחוזים מהסובלות משלפוחית רגיזה (עם זאת יש גם סכון קטן להחמרה)
    2. השתלת אלקטרודות חשמליות בסמוך לשורשי העצבים המעצבבים את השלפוחית . אלקטרודות אלה המופעלות על ידי סוללה מיועדות לדכא את פעילות היתר של שריר השלפוחית.
    3. הזרקת toxin botulinum ("בוטוקס" ) ישירות לשריר השלפוחית במהלך ציסטוסקופיה. הרעלן הז אמור להפחית את פעילות השלפוחית.
    4. טיפולים תרופתיים שונים. ייתכן כי תרופה אחרת מקבוצתו של דטרוזיטול תפעל עלייך טוב יותר (זוהי תרופה מצויינת ויעילה - אך בשל אשה ההשפעה שונה מעט)

יש לזכור כי כל האופציות הללו הן נסיוניות ויש לפנות אליהן רק במקרה שאכן את סובלת משמעותית וש "ניסית הכל" בתחום הטיפול המקובל (וחזקה על צוות המרפאה בתל-השומר שהציעו לך את כל שניתן להציע).

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.

שרון
    24/01/2009

איך אפשר לגרום להשתנה יזומה בפרק זמן קצוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנה יזומה

ד''ר בעז שיזף
    27/01/2009

נהוג להעריך את פרק הזמן האופייני בו את חשה צורך להטיל שתן.
    אם פרק זמן זה הוא לדוגמא שעה, מתחילים בהשתנה יזומה כל 45 דקות (גם אם אינך חשה צורך להשתין). בהדרגה (לרוב כל 7-14 ימים) מאריכים את המרווח בין השתנה להשתנה בכרבע שעה עד שמגיעים לכשעתיים.
    פרק זמן זה נסבל ע"י רוב הנשים ומאפשר חיים רגילים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו