דליפת שתן במאמץ

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• דליפת שתן במאמץ
    שירלי
    25/01/2009

שלום רב,אני בת 41,לידה אחרונה לפני 7 שנים. לפני כשנתיים התחלתי לדלוף כתוצאה משיעול, עיטוש, ריצה (2 צעדים ואני כבר רטובה), שיעור אירובי (אני לא מסוגלת בכלל). בבירור עברתי בדיקת אורודינמיקה (קטטרים וכו' - לכל הפוחדות: ממש לא נורא, ומאבחן בדיוק מה מצבכן), לאחריה הומלץ פיזיותרפיה (עשיתי ולא עזר ), או ניתוח כאופציה שניה.
    שאלתי:
    מהו הטיפול בזריקות זוידקס, ומה שיעורי ההצלחה שלו??מה החסרונות לעומת ניתוח, ומה היתרונות, אם יש?
    היות ויש לי ביטוח בריאות פרטי, הייתי מעוניינת לעבור כל פרוצדורה אצל המומחה הטוב ביותר לענין (ניתוח או זוידקס). האם תוכל להמליץ לי על מומחה ספציפי באזור המרכז?
    מה שיעורי ההצלחה כיום של הניתוח, בהנחה שבוחרים באופן פרטי מנתח מאד מיומן?
    תודה, שירלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דליפת שתן במאמץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזרקת ZUIDEX לעומת ניתוח

ד''ר בעז שיזף
    27/01/2009

שירלי שלום

ראשית - מחמאות על הגישה הרצינית - גם בתאור הבעייה וגם בבירור שעשית עד כה.

ולשאלתך - ZUIDEX (ומוצרים דומים לו) הוא חומר צמיג דמוי ג'ל המוזרק מתחת לרירית השופכה באמצעות מזרק. הוא גורם להיצרות חלל השופכה ובכך מסייע במניעת בריחת שתן במאמץ.
    הטיפול הוא קל מאד, פשוט לביצוע ויעיל בכ 60-70% (מעט פחות מניתוח כגון TVT). חסרונו העיקרי הוא הזמניות שלו. עם הזמן החומר (שמרכיביו טבעיים ברובם) נספג ברקמות ונפחו יורד. לכן הטיפול יעיל רק זמנית ויש צור לחזור עליו כל תקופה מסויימת.
    לאור זאת טיפול זה מתאים בעיקר לנשים מבוגרות יחסית או לא בריאות, הנמצאות בסיכון גבוה לעבור ניתוח. לאשה צעירה כמוך, פעילה ובריאה שנכשלה בטיפול פיזיוטרפי אני ממליץ על ניתוח.
    הניתוחים המדוברים יעילים בכ 85% מהנשים. הם קצרים ופשוטים יחסית ובכל מרכז רפואי תמצאי היום מנתחים המיומנים בביצועם. אנא התייעצי עם חברות או עם רופא הנשים המטפל שלך אשר ודאי מכיר את "הכוכבים" באיזורך

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי, שאלה נוספת

שירלי
    17/02/2009

מה ההבדל בין ניתוח TVT לניתוח TOT ? והאם במהלך הניתוחים האלה יש צורך להוציא החוצה התקן תוך רחמי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי שירלי

ד''ר דוד יוחאי
    17/02/2009

שלום
    TVT הינה הפרוצדורה הראשונית שבצענו כאשר היציאה של הסרט הינה על הבטן מעבר לעצם הבושת. ישנו את ה- TVT-O שמדובר באותו סרט אך היציאה היא אופקית באזור המפסעות , והוא נקרא כך בשל האזור באגן דרכו עוברים והנקרא OBTURATOR . ה-TOT הוא אותו ניתוח אלא שהכניסה היא מהמפסעה לנרתיק בעוד הראשון הכנסת הסרט הינה מהנרתיק והחוצה למפסעות. כמובן שתשובתי לוקחת בחשבון שאת מכירה את אופן הניתוחים ,שאם לא כך ,לא תביני את אשר כתבתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת בענין...

שירלי
    24/02/2009

האם יש משמעות לדחיית הניתוח עד למצב בו המצב מחמיר, כוונתי שאם המצב מחמיר האם קשה יותר לתקן?? אני ממש מנסה לא להתנתח בינתיים, אך חוששת שאח"כ יהיה מאוחר. או שמא אין במצב הזה משמעות להחמרת המצב, והתוצאה תמיד תהיה טובה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה נוספת שירלי

ד''ר דוד יוחאי
    24/02/2009

שלום
    אין משמעות רצינית אם את דוחה הניתוח והמצב מחמיר,אך הדחיה משמעותה המשך פגיעה באכות החיים שלך , דבר שאפשר לשפר, כלומר חשוב מאוד בשיקולייך להעריך עד כמה זה מפריע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח TVT

רונית
    24/04/2009

שלום אני ממליצה לך לעבור ניתוח היום אני כמעט חודשים לאחר הניתוח ויש שיפור משמעותי
    אם ברצונך לדבר איתי אנא רשמי ואני ארשום לך את מספר הפלאפון שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו