תרגולי רצפת האגן וצוואר רחם מקוצר

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• תרגולי רצפת האגן וצוואר רחם מקוצר
    אגדו
    10/02/2009

אני בשבוע 16+2. לפני כשבוע התברר שצוואר הרחם שלי מקוצר (26 מ"מ). בנוסף, סובלת מכאבי בטן שונים ומשונים, במיוחד לאחר הליכה / עמידה. לאחר ההריון הקודם, שהסתיים בקיסרי חירום לצערי, סבלתי מדי פעם מבריחות שתן בזמן עיטושים (מתעטשת המון - סובלת מאלרגיות) וטופלתי ע"י פיזיו' של רצפת האגן. חל שיפור חלקי. כרגע שוב פה ושם יש בריחות שתן. שאלתי את רופאת הנשים שלי האם כדאי כעת ללכת לפיזיו' והיא אמרה שכרגע ממש לא, בגלל הצוואר המקוצר. כנ"ל לגבי תרגילים עצמיים שנהגתי לעשות. לצערי גם ליוגה / התעמלות הרופאה ביקשה שלא אלך כעת. לדבריה, הכיווצים של תרגולי רצפת האגן יכולים לגרום גם לרחם / צוואר הרחם להתכווץ. האומנם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגילי רצפת האגן בנוכחות צואר מקוצר

ד''ר דוד יוחאי
    11/02/2009

שלום
    פזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן מכוונים אך ורק לאגן ולא לרחם או לצואר הרחם ,ולהפך ,אסור להפעיל את שרירי הבטן או להגביר את הלחץ התוך בטני, כך שאין כל מניעה לבצע תרגולים לחזוק שרירי רצפת האגן בלבד למניעת דליפת שתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו