צניחת שלפוחית השתן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• צניחת שלפוחית השתן
    שוש
    15/02/2009

בבדיקה אצל אורוגניקולוג נמצא כי יש לי צניחת שלפוחית השתן בדרגה 2. בזמן שאני בשירותים מרגישה בליטה מוזרה.לעיתים לחץ בבטן התחתונה וכאבי גב-תחתון. יש לי תור לבדיקה אורודינמית בקרוב. שאלתי היא:האם ניתן לעשות טיפול מונע שישפר את המצב או יתקן אותו לגמרי או שגורלי הוא במוקדם או במאוחר-ניתוח? קראתי על ביופידבק ועל שיטת פאולה וגם על טיפול אוסטיאופטיה. מה דעתך על כל אלה והאם התמדה מלאה באחד מהטיפולים האלה או אף בכולם יכולה להציל אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת שלפוחית השתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחת שלפוחית שתן שוש

ד''ר דוד יוחאי
    16/02/2009

שלום
    דרגה 2 היא דרגה בינונית ,אך בד"כ כל שיטות הטיפול שציינת לא משפרות המצב בצורה שניתן יהיה להימנע בעתיד מניתוח, מה שכן זה יכול לעזור בהאטה של ההדרדרות, כך שזה כו חשוב לבצע כל האימונים הללו. לגבי ניתוח ישנם גורמים רבים הנלקחים בחשבון בהחלטה לניתוח כגון: עד כמה זה מפריע ופוגע באיכות החיים, תכניות הילודה העתידייות, גיל, סוג עבודה. והאם ישנה מעורבות של בריחת שתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה נוספת

שוש
    16/02/2009

אני מבינה,אם כך,שהמצב בלתי הפיך ושבעתיד אאלץ לנתח.מה הזמן הממוצע שעובר בין צניחה מדרגה 2 למצב של ניתוח?ממה עלי להמנע כדי שהמצב לא יחמיר? אני הולכת הרבה מאד בפארק ואוהבת ספורט.האם זה עלול להזיק והאם בזמן ההליכה עלי לעשות תרגילים מיוחדים לחיזוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוש

ד''ר דוד יוחאי
    17/02/2009

שלום
    לא ניתן לדעת משך הזמן העובר בין דרגה לדרגה. הדבר תלוי בגורמים רבים וזה אינדיוידואלי לכל אשה. עלייך להמנע ממאמצים המפעילים שרירי הבטן, הרמת משאות כבדים, עצירות. חשוב שתתרגלי את שרירי רצפת האגן 3 פעמים ביום כל פעם כרבע שעה, כמובן שאת יכולה לעשות זאת גם בהליכה. בהצל1חה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו