דחיפות ותכיפות במתן שתן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• דחיפות ותכיפות במתן שתן
    שרית
    15/02/2009

שלום דר' יוחאי דוד. אני בת 47 אחרי 2 לידות. סובלת שנים משלפוחית רגיזה. השירותים הפכו לבית השני שלי!!! האורולוג המליץ על טיפול תרופתי ואני מבינה שזה טיפול כרוני. הוא מנה מס' שמות של תרופות שמטפלות בבעיה Vesicare, Spasmex, Detrusitol ואמר שתופעות הלוואי זהות, ואם אחת לא תתאים אז אפשר להחליף באחרת. האם הוא צודק? האם אתה תוכל לומר לי מהי התרופה עם הכי פחות תופעות לוואי, והאם יש סיבה שאסור לי להשתמש בתרופות אלו. אני סובלת לעיתים מעצירות ומפחדת שהתרופה תגביר את התופעה. מהו המינון שמתחילים לקחת תרופות אלו וכמה פעמים ביום לוקחים אותן? האורולוג אמר, תתחילי ב-10 מ"ג ונראה אח"כ, אשמח לעזרתך ותשובותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחיפות ותכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחיפות במתן שתן מרים

ד''ר דוד יוחאי
    16/02/2009

שלום מרים
    האמת שכתבת כמעט הכל. בד"כ אין כמעט תופעות לוואי בתרופות שציינת ,והטוב ביותר לקחת אותן לפני שינה על מנת להקטין עוד יותר הסיכוי לתופעות לוואי. תופעות הלוואי האפשריות זהות בתכשירים השונים. ניתן לעבור מתכשיר לתכשיר לפי מידת ההשפעה או חוסר השפעה או מידת תופעות הלוואי. אין תרופה עם הכי פחות תופעות לוואי. כל אשה יכולה להגיב עם תכשיר מסוים בצורה שונה. הוראות הנגד לשימוש הן: גלאוקומה( לחץ תוך עיני מוגבר) מסוג מסוים, מחלת מעיים קשה. איספיקת כליות או דיאליזה. ומחלת כבד קשה. המינון ההתחלתי הוא בהתאם לחומרה, ניתן להתחיל ב-5 מ"ג של וזיקר או 2 מ"ג של דטרוזיטול או 15 מ"ג של ספסמקס פעם ביום ולעלות הן במינון והן במספר הפעמים ביום לפי ההצלחה או אי הצלחה ולפי תופעות הלוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו