האם יכול להיות?

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• האם יכול להיות?
    לימונית
    22/03/2009

שלום לרופאים, רציתי לדעת האם יכול להיות בשאיבה של IVF, שתהיה פגיעה שגורמת לבעיות ברצפת האגן? מהשאיבה האחרונה יצאתי עם כאבים חזקים מאוד מאוד בבטן התחתונה, וכאבים גם בנרתיק. היה דימום חזק גם ביום השאיבה ועוד מס' ימים לאחר מכן, וגם השתן היה נראה כמו פטל. לאחר כשישה שבעה ימים לא היה יותר דם בשתן ובנרתיק - היה דימום בעיקר לאחר בדיקות אולטרסאונד. בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה שבועיים מיום השאיבה נמצא איזשהו ממצא אקוגני שלאחר שבוע נוסף כבר לא נצפה. מחומר שמצאתי באינטרנט, נראה לי שזה יכול להיות קשור לרצפת האגן. השבוע זה חודש מאז השאיבה. יש לי עדיין כאבי בטן חזקים ובעיה קשה עם היציאות, ובנוסף, גם כשאני לוחצת לנתינת שתן - כואב לי. גם הכאבים בנרתיק עדיין מופיעים לסירוגין. מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה? ובהתאם לכך, מה לדעתכם עשוי לכלול הטיפול בעניין? (אשמח אם תפרטו כמה שיותר) וכמה זמן עורכת החלמה מהטיפול שעשוי לפתור את הכאבים? בתודה מראש, לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יכול להיות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יכול להיות -לימונית

ד''ר דוד יוחאי
    23/03/2009

שלום
    אין דבר כזה פגיעה ברצפת האגן בעקבות שאיבה של בציות. כל הכאבים והסיבוכים האפשריים בעקבות פעולה כזו הם בד"כ בשחלות או באברי הבטן . אין נזק לרצפת האגן. אם עדיין כואב לך ישנן מספיק סיבות כמו למשל גרוי יתר שחלתי וסיבות רבות אחרות. ממליץ שתפני לבדיקה אצל הרופא שביצע את השאיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

לימונית
    07/04/2009

ד"ר שלום,

רציתי להוסיף, בהמשך לשאלה המקורית. גם היום, כבר חודש וחצי אחרי השאיבה עדיין אותן התלונות.
    בינתיים, גיליתי שכשאני מכניסה אצבעות לנרתיק, מורגש מהצד השני שלו גוש (כמו כדור פינג פונג כזה). נראה לי מוזר. מה זה יכול להיות?
    עדיין כאבי בטן תמידיים, קושי ביציאות וכאבים גם בהטלת שתן. כמו כן כאבים שקשורים למאמץ (רגיל).
    האם יכול להיות שזו צניחה של אישהו חלק של מערכת העיכול.
    אציין שלא נצפו שחלות מוגדלות (נשאבו בסך הכל 7 ביציות).
    אציין שנבדקתי על ידי מספר רופאים - אבל כולם בדקו אותי רק באולטרסאונד.
    האם ייתכן וצריך היה לבדוק בדיקה ידנית? האם ייתכן שמה שאני מרגישה שם מאחורי הנרתיק זה אכן מה שאני חושבת?
    אודה מאוד לתשובתך.

תודה וחג פסח שמח!!!!
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

לימונית
    10/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, מדוע לא מקבלת תשובה

לימונית
    11/04/2009

לרופאים שלום,

אשמח לקבל תשובה לשאלה הנוספת. נכנסתם מספר פעמים ופסחתם על שאלתי.

בתודה וחג שמח,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה לימונית

ד''ר דוד יוחאי
    16/04/2009

שלום
    אין לי הרבה מה להוסיף פרט לכך שאת צריכה להבדק ידנית ע"י רופא נשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו