האם מדובר בצניחה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• האם מדובר בצניחה?
    עדי
    09/04/2009

שלום וחג שמח!
    אני כשלושה חודשים לאחר לידה שלישית. מזה כשבוע אני מרגישה במעין תחושה מוזרה באזור הנרתיק. אזרתי אומץ והבטתי במראה וגיליתי במחזה שנראה כמו "בלון" המציץ מהנרתיק. יש לציין כי בעמידה הוא לא נראה כלל - ראיתי אותו בישיבה ממושכת באסלה.
    יש לציין עוד כי אין הדבר מסב לי כאבים כל שהם, אך קיימת הרגשת אי נוחות (שיכול להיות מאוד שנובעת מהפן הפסיכולוגי בלבד לאחר שראיתי היות ולפני שהבטתי במראה לא חשבתי בכלום).
    האם מדובר בצניחה של הרחם, או השלפוחית, או איבר אחר?
    כמובן שאין מדובר באבחנה מדויקת ואני הולכת בעוד מספר ימים לרופא הנשים, אך אשמח לדעת האם אבחנתי נכונה?!
    תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מדובר בצניחה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלון בנרתיק

ד''ר בעז שיזף
    10/04/2009

עדי שלום

מתיאורך את שראית ייתכן בהחלט כי מדובר בצניחה של אברי האגן (קרוב לודאי שלפוחית השתן).
    לשם אבחנה דרשה בדיקה פשוטה ע"י רופא נשים. יש לציין כי לעתים קיימת צניחה ניכרת של אברי האגן לאחר לידה ושיפור מסויים (אפילו ספונטני) כעבור מספר חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה נוספת -

עדי
    10/04/2009

אן כן, תודה רבה עבור התשובה.

כפי שציינתי אני שלושה חודשים לאחר לידה - האם יכול להיות שיפור ספונטני גם אחרי תקופת זמן כזו? האם יש דברים שאני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב, או לחילופין דברים שיש להימנע מהם כדי לא להרע את המצב?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - עדי

ד''ר דוד יוחאי
    16/04/2009

שלום
    כן יתכן שיפור ספונטני, וזה מה שקורה ברוב המקרים.
    לשיפור המצב , ממליץ על פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן.
    ממליץ להימנע מכל מאמץ המפעיל שרירי הבטן, הרמת משאות כבדים ועצירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו