צניחת רחם וצניחת שלפוחית

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• צניחת רחם וצניחת שלפוחית
    חגית
    18/04/2009

שלום רב
    אני בת 27 ושלושה חודשים לאחר לידה ראשונה ורגילה, בעת קיום יחסי מין הרגשתי כאבים בבטן
    התחתונה, בהיותי באמבטיה הבחנתי כי ישנה בליטה בנרתיק, ניגשתי לרופא נשים ונאמר לי כי קיימת
    צניחת רחם קלה ועלי לבצע תרגילים לחיזוק רצפת האגן אך הצניחה לא תיעלם במלואה.
    אתמול כאשר יצאתי מהאמבטיה והסתכלתי על הנפיחות ראיתי כי ישנו פתח קטן באמצע ואז נכנסתי שוב לאמבטיה עם מראה עשיתי שתן וראיתי כי יוצא מהפתח, ייתכן שהרופא טעה וישנה צניחת שלפוחית שתן או גם וגם?
    יש לציין כי בחודש הראשון לאחר הלידה לא היתה לי שליטה על השתן. כיום זה עבר.
    ילדתי את התינוק במשקל 3.970קילו ולאחר הלידה תפרו אותי תפרים פנימיים האם יש קשר?
    קראתי מאמר בנושא וצויין כי עד ארבעה חודשים מיום הלידה ניתן לטפל בצניחת רחם ושלפוחית
    ע"י חיזוק שרירי ריצפת האגן ורוב הסיכויים שירפו את הצניחה לחלוטין האם נכון הדבר?
    האם פנייתי לרופא מומחה בנושא זה יפתור את בעייתי לחלוטין ?אני סובלת ממצב רוח ירוד,
    אני נמנעת מלהרים את ביתי על מנת לא להעמיס על שרירי הבטן,
    אודה לתשובתך הדחופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת רחם וצניחת שלפוחית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחת רחם וצניחת שלפוחית

ד''ר בעז שיזף
    19/04/2009

חגית שלום

ראשית - עשית את הדבר הנכון בפנותך לרופא נשים לבדיקה. לעתים בעת בדיקה ראשונית קשה לאבחן במדוייק את סוג הצניחה ויש לבדוק שוב או להפנות לבדיקת מומחה באורוגינקולוגיה .

בהחלט ייתכן כי קיימת צניחה מעורבת של רחם ושל שלפוחית (אם כי צניחת רחם היא השכיחה יותר מייד לאחר לידה). אכן יש קשר גם ללידה של עובר גדטל ולקרעים משמעותיים בתעלת הלידה.
    במקרים רבים יש שיפור ספונטני במהלך החודשים לאחר הלידה וניתן להטיב עוד את המצב באמצעות פיזיוטרפיה של שרירי רצפת האגן. לא הייתי ממליץ על תיקון ניתוחי בגילך הצעיר ובעיקר אם את מתכננת לידות נוספות.

אני ממליץ שתפני ראשית לאורוגינקולוג מומחה לשם קביעת אבחנה מדוייקת ולקבלת המלצה לטיפול מתאים

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת רחם ושלפוחית שתן

חגית
    19/04/2009

ראשית המון תודה על המענה המהיר
    האם כדאי להימנע מקיום יחסי מין כעת, (מאחר ולפני כשבוע הצניחה קרתה ומאז אני מבצעת
    כל יום שלושה פעמים כרבע שבע את התרגילים הייתכן שישנם סיכויים גדולים יותר שהצניחה
    תיעלם או תשתפר?
    ברצוני לדעת בנוסף האם תרגילי חיזוק ריצפת האגן מותרים במהלך הוסת?

שוב המון תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת רחם ושלפוחית שתן חגית

ד''ר דוד יוחאי
    20/04/2009

שלום
    אין כל סיבה להימנע מקיום יחסי מין. תרגילי חיזוק ריצפת האגן מותרים במהלך הוסת.
    יתכן מאוד שהצניחה תעלם , כך שיש מקום להמשיך בתרגילים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחתרחם

חגית
    21/04/2009

שוב תודה , ממש מעודד.
    רציתי בנוסף לדעת באם ארצה בעוד כארבעה חודשים להיכנס להריון כלומר חצי שנה מהלידה הראשונה, האם כדאי להמתין ולתת לרחם "לנוח" או שאין קשר וזאת ניתן אך יש להמשיך לבצע את התרגילים לחיזוק ריצפת האגן גם במהלך ההיריון?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת רחם -חגית

ד''ר דוד יוחאי
    22/04/2009

שלום
    את יכולה להרות ללא כל בעיה. את יכולה להמשיך בתרגילים בזמן ההריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו