צניחת שלפוחית השתן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• צניחת שלפוחית השתן
    שרון
    30/04/2009

שלום ד"ר
    אני בת 36, לאחר 4 לידות
    הרופא איבחן אצלי צניחה של שלפוחית השתן, אבל המצב קצת מוזר, כיוון שהשרירים אצלי חזקים (לפי בדיקת הרופא) והשלפוחית יושבת טיפה נמוך ממקומה הטבעי (אינה בולטת למטה)
    אבל במצב של לחיצה כלפי מטה (כמו שלוחצים ללידה) השלפוחית יורדת עד פתח הנרתיק
    ולי זה מפריע כי איבדתי את היכולת להתאפק לפיפי- אם השלפוחית מלאה פשוט בורח לי
    וזה מאוד מביך ומבאס.

הרופא הפנה אותי לעשות ביו פידבק, אבל זה לא שיפר אצלי את המצב

הרופא גם המליץ לקחת טיפול תרופתי (לטיפול בשלפוחית רגיזה) אבל לא לקחתי את התרופות, אני לא רואה בנטילת תרופות כרונית טיפול למצבי, אני רק בת 36 ולא רוצה לקחת תרופות על בסיס קבוע מעכשיו (יהיה לי מספיק מזה כשאהיה זקנה לא?)

איך אני יכולה לתקן את המצב? שמעתי שיש ניתוח אנדוסקופי שבו שמים "רשת" שתומכת באיברים הפנימיים, האם זה מתאים לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת שלפוחית השתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחה של שלפוחית השתן- שרון

ד''ר דוד יוחאי
    30/04/2009

שלום
    טיפול ניתוחי כפי שציינת, מיועד ומבוצע אך ורק לבריחת שתן במאמץ. לפי תאורך בריחת השתן הינה בזמן התאפקות, שאז המנגנון שונה לחלוטין וטיפול ניתוחי לא יעזור. את לא ציינת אם יש לך דחיפות ותכיפות במתן שתן, השתנה בלילה וכמה פעמים , והאם את מסוגלת להתאפק או לא, והאם כאשר את מתעסקת עם מים יש לך רצון לשתן ,ועוד שאלות רבות על מנת לעשות אבחנה מדויקת. לצורך זה עלייך לפנות לאורוגניקולוג שיאבחן בדיוק את הבעיה. לעצם הענין , אם אכן את סובלת משלפוחית רגיזה , הטיפול הינו תרופתי ופיזיוטרפיה בלבד ולא ניתוחי.
    הגיל לא משנה, אם את סובלת ,את זקוקה לטיפול התרופתי. כמובן שלגבי תחילת מועד הטיפול זה פונקציה של כמה זה פוגע באיכות החיים שלך וכמה זה מפריע לך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו