מתן שתן לעיתים תכופות

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• מתן שתן לעיתים תכופות
    מיכל
    08/05/2009

יש לי 2 בעיות כבר כמה שנים:

1. אני עושה לפעמים פיפי בתדירות מאוד גבוהה, לעיתים כל 10 דקות 5 פעמים באמצע הלילה. אך התדירות לא קבועה יש ימים שאני חושבת שהתכיפות היא נורמלית ויש ימים שמוגזמת ביותר. הייתי בכל מיני בדיקות של השלפוחית והכליות ובסוף הרופא שלך אותי לאורולוג עדיין לא הלכתי מחשש מהבדיקות שהוא עלול לעשות, הייתי שמחה אם תייעצו לי אם אכן ללכת לרופא ואיזה בדיקות עלולים לעשות.
    2. כבר כמה שנים שאני סובלת מכאבים בגב התחתון שעוברים ברגע שאני עושה קקי- זו תופעה שלא קראתי עליה בשום מקום ואני גם מתביישת לספר לרופא עליה- האם זה משהו הגיוני - האם זה מצריך רופא ואם כן איזה?

ועוד שאלה אולי מטופשת יכול להיות שייש קשר בין 2 הבעיות? הם התחילו פחות או יותר באותה תקופה.

אודה לכם על תשובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתן שתן לעיתים תכופות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכיפות במתן שתן - מיכל

ד''ר בעז שיזף
    08/05/2009

מיכל שלום

קשה להצביע על קשר ברור בין שתי תלונותיך - תכיפות במתן שתן ונוקטוריה (השתנה לילית) מחד וכאב גב תלוי יציאות מאידך. ניתן לחשוב על קשר בין התלונות כגון מחלה דלקתית של המעי המגרה גם את שלפוחית השתן, אך זהו ניחוש פרוע בלבד בלי בדיקה שלמה.

עם זאת שתי התלונות רציניות מספיק כדי להעריך ולטפל בהן.

1. תכיפות במתן שתן עשויה להיות קשורה למחלה כללית כלשהי (סכרת וכו') אך לרוב מדובר פשוט בשלפוחית רגיזה ובישראל בד"כ בעיות אלה טופלות בידי אורוגינקולוגים. בררי היכן באיזור מגוריך ניתן להבדק ע"י אורוגיקולוג.

2. לבירור תלונות על כאב הקשור ליציאות פני ראשית לרופא המשפחה. אם הוא מתקשה באבחנה בקשי (אם לא הציע) הפנייה לגסטרואנטרולוג.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו