צניחת שלפוחית

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• צניחת שלפוחית
    שאלה
    22/06/2009

בת 55, לאחרונה כאבים, אי נוחות בשיפולי הבטן. רופא משפחה היבחן צניחת שלפוחית בדרגה 2, וצניחה של הרחם דרגה 1. במשך היום אם אני מרימה משהו כבד (אני עוסקת בטיפול בתינוקות, ומידי פעם מרימה תינוקות די כבדים....). מייד יש לי רצון עז לרוץ לעשות שתן ובדרך יש טפטפוף כמה טיפות של שתן על התחתון (מבלי שליטתי). שאלותי: א. האם צניחת השלפוחית גורמת לכאבי בטן תחתון וכעין התכווצות שרירי הבטן?? 2. האם זה מצב של ניתוח אם זה דרגה 2, ואם כן יש בטחון שיותר לא תהיה לי צניחה מאחר והעבודה שלי היא טפול בתינוקות, הרי במשך היום אצטרך להרים תינוקות, מה דעתך ותודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת שלפוחית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחת שלפוחית ענת

ד''ר דוד יוחאי
    24/06/2009

שלום
    תחילה הרשי לי לציין שזו פעם ראשונה בחיי המקצועיים שצניחה נראתה ונקבעה ע"י רופא משפחה ולא ע"י רופא נשים,
    שלא לאמר ע"י רופא המתמחה דוקא ברצפת האגן.. ולעצם הענין- אנחנו מנתחים ומתקנים צניחות על פי תלונות החולה ומידת ההפרעה באיכות חייה.לכל בעיותייך בנושא השתן ישנם פתרונות יעילים מאוד. אין שום ערובה שלאחר תקון ניתוחי של צניחה לא תהיה הישנות, כמובן שהמנעות מהרמת משקלים כבדים, ומעצירות, ובכלל מהפעלת לחץ תוך בטני תקטין את שיעורי החזרה. בד"כ דרגה 2 אינה גורמת להפרעה ,ולא מנתחים אלאאם זה מאוד פוגע באישה. לסיכום,הדבר הפשוט ביותר שעלייך לעשות כעת , הוא לפנות לאורוגניקולוג שהינו כמוני גניקולוג המומחה באורוגניקולוגיה ורצפת האגן ואין לי ספק שיוכל לעזור לך מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- ד"ר יוחאי.

שאלה
    24/06/2009

שלום רב. עמך הסליחה. טעיתי. איני יודעת מדוע ציינתי רופא משפחה. (אולי משום שהוא מתנהג איתי כמו רופא משפחה....). בקיצור: זה הגיניקולוג שלי, וזאת היתה ההבחנה שלו. הוא שלח אותי לרופא מומחה כפי שציינת שעלי ללכת. בנוסף, ברשותך, יש לי עוד שאלות לגבי נושא זה.
    א. איני יודעת מדוע אי הנוחות בשיפולי הבטן ולחץ אדיר בשיפולי הבטן ,לרוץ בריצת אמוק לשרותים לעשות שתן כי אחרת יברח לי.... ? ב. אם יחליטו שעלי לעבור ניתוח האם זה כרוך בכריתת הרחם והשחלות?! ואם כן איך מרגישים אחרי זה??? ג. האם אחרי הניתוח יש אפשרות שאוכל להמשיך בעבודה בו אני עוסקת שנים רבות: בטיפול בתינוקות, כי זה כרוך בהרמתם רוב היום עם משקל לא קטן..? סליחה על ריבוי השאלות, אך מאד חשובות לי. והרבה תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סעיף א' זה לגבי הקימה בבוקר.

שאלה
    24/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

ד''ר דוד יוחאי
    25/06/2009

שלום
    על פניו נראה שאת סובלת משלפוחית רגיזה והטיפול הינו תרופתי ולא ניתוחי.
    לגבי תקון צניחה אם ישנו צורך. כיום ישנה אפשרות לתיקון עם רשתות , וניתן להשאיר הרחם במידה והינו תקין. הנושא אינו סגור לחלוטין, וישנם רופאים התומכים בהשארת הרחם ואחרים לא. לגבי שחלות ,אם הן תקינות לדעתי אין צורך לכרות אותן.
    לגבי העתיד, כמובן שלאחר ניתוח כזה יש לשאוף להפחית פעילות הדורשת הפעלת לחץ תוך בטני אך ההוראה אינה חד משמעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו