מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בריחות, דלקות, חיידקים, אנטיביוטקה,טליה24/07/2009
שלום רב אנסה להסביר שוב את הבעייה שלי יותר בפרוטרוט...אני מההודעה הקודמת...
יש לי תחיפות במתן השתן, כבר כמה שנים יש לי בריחת שתן במאמץ, עכשיו כאילו יש טיפה שנישארת ואז היא יוצאת ללא שליטה, פשוט בורח...כמו כן אני מסתבכת כל הזמן בדלקות בנרתיק ולאחרונה בתרביות יצא שיש לי חיידק קלבסיאלה ועוד סוג אחד אחרי כן קיבלתי שוב אנטיביוטיקה ואחרי כן זה עבר, אבל הבעייה שלי שאחרי שאני קיבלתי מחזור מייד החלו ריחות בלתי נעימים וצריבה בשתן, אחרי מספר שעות שוב כאבי תופת והתחלתי בטיפול אנטיביוטי, היות ואני במחזור וגם לדעתי אני לא אוכל להמתין לתרבית נוספת כי קצב המחלה שלי מהיר מידי....ואני מסתבכת מיידית וחוששת לכליה...
אינני יודעת מה הסיבה שאני לא מצליחה להיתפתר מצריבות וכאבים בשלפוחית ולא מצליחה להגיע לבדיקה היות ואני כל הזמן חולה במקום או עם מחזור ואני בת 53,
קיבלתי מיקרודנטין 3 פעמים ביום למשך 10 ימים...אני אסיים עם האנטיביוטיקה אחרי שבועיים שוב יהיה לי בנרתיק דלקת ותוך יומיים היא בשלפוחית....
הבעייה לא מסתיימת....התחלתי בכדורי חמוציות 2 ביום אולי זה יעזור...
סליחה על אורך ההודעה אבל אני ממש מיואשת...אנא עיזרו לי!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה- בהמשך לתשובתי
ד''ר דוד יוחאי24/07/2009שלום
בהמשך לתשובתי לשאלתך מאתמול. את מציינת כרגע בעיות נוספות של דחיפות ותכיפות במתן שתן ובריחת שתן במאמץ וכל זה בנוסף לתלונות של הפרשות נרתיקיות עם ריח ודלקות חוזרות בדרכי השתן. אני ממליץ שדבר ראשון כל פעם שיש לך תחושה של דלקת שתן לבצע בדיקת שתן לתרבית . לגבי שאר התלונות בשתן , עלייך להיבדק ע"י אורוגניקולוג(רופא נשים עם התמחות כמו שלי) הוא יוכל לאבחן את סוג אי נקיטת השתן ולבדוק גם אם אין לך צניחה ,ולפי התוצאות יוכל להמליץ לך על טיפול מתאים- תרופתי או ניתוחי או שניהם גם יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו חשוב
טליה24/07/2009אם אני במחזור, ולא יכולחה להמתין לביצוע תרבית היות וכאבים חזרים תוקפים אותי בניסיוני לתת שתן לא ראוי להגן על הכליה והשלפוחית ולתת לי אנטיביוטיקה, למרות שיש לי את הריח של הדגים אבל בנוסף גם כאבים ושריפה בשלפוחית?
אני לקחתי 3 כדורים וכבר הוקל לי, את הדלצין אוכל לקבל רק אחרי המחזור אסור בעת מחזור, זה מה שנאמר לכן אני אובדת עיצות למרות לקיחתי את התרופה אני נכנסת למחזור של 30 כדורים 3 פעמים ביום במשך 10 ימים זה מה שנתן לי רופא המשפחה.
רופאת הנשים היתנגדה לתת אנטיביוטיקה ונתנה לי דלצין משחה וגינלית שאקח רק עוד 4 ימים אחרי המחזור ...הבנתי מרופא המשפחה שבמקרה של תלונות של כאבים לא ממתינים לתרבית...מתחילים באנטיביוטיקה..
אודה לך על התיחסותך ותודה עבור תשובתך שמאוד חשובה לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליה
ד''ר דוד יוחאי27/07/2009שלום
כאשר ישנן תלונות המתאימות לדלקת בשתן מקובל להתחיל טיפול אנטיביוטי כפי שנאמר לך, אך עלייך לשלוח מיד באותו היום בדיקת שתן לתרבית וכללית. במידה ולאחר יומיים שלושה מתקבלת תרבית שלילית חובה להפסיק הטיפול האנטיביוטי היות והוא מיותר, במידה והתרבית חיובית ,חובה להמשיך באנטיביוטיקה תואמת לרגישויות שמתקבלות עם התרבית. חשוב לציין שדלקת חיידקית בנרתיק נותנת סימנים כמו דלקת בשתן, ובעצם התלונה של האשה היא של דלקת בשתן, וזו טעות. הפרשה עם ריח דגים אינה דלקת בשתן אלא בנרתיק, ואם ישנו דימום ניתן לקחת טיפול דומה של הנרתיק אך בכדורים לבליעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)