צניחה+ בריחה

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• צניחה+ בריחה
    אולגה
    29/08/2007

הי, אני בת 27, לפני כשנה וחצי (3 חודשים אחרי לידה שניה) עברתי ניתוח TVT+קולפורופיה ניתוח בא בעיקבות צניחת שלפוחית, רחם ורקטום. כעבור שנה בערך אחרי הניתוח שמתי לב שהצניחה חזרה וגם דליפות השתן, הרופא המנתח ממליץ לי על ניתוח חוזר אלא הפעם במקום לשים סרט TVT הוא ממליץ על רשת, השאלה שלי האם רשת כן תחזיק מעמד ותעשה את העבודה מכיון שאני עדיין מרימה את בנותי (בת-4 ובת-1שנה ועשרה חודשים) ולא תחזור לי הצניחה שוב לאחר מס' חודשים? האם בשלב הזה מומלץ הניתוח או שעדיף להמתין? יש לציין שאני מטופלת בדטרוסיטול (הומלץ ע"י הרופא ע"מ לאפשר לשלפוחית להכיל כמות יותר גדולה של נוזלים ולהקטין את הצורך הרב להיתפנות)...
    תודה מראש..
    אולגה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחה+ בריחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחה + בריחה

ד''ר דוד יוחאי
    05/09/2007

שלום
    זוהפעם השלישית שאני כותב לך תשובה ומשום מה אני לא רואה התשובה. ולעצם הענין. אין ספק שאת צעירה מאד לבעיות אלו וזה בעצם מורכבות הבעיה. ידוע שלאחר ניתוח שמרני של קולפורפיה סיכוי ההשנות גבוה, ובוודאי אצלך שישנה כנראה בעיה בסיסית בקולגן שברקמות. השמת רשת הינו ניתוח חדש ואין מעקב לאורך שנים, כך שלא ניתן לנבא מה יהיה לאחר שנים אך לדעתי אין ספק שזה הרבה יותר טוב מהקולפורפיה הרגילה כך שאישית אני עושה זאת וממליץ מאוד על הניתוח. במקרה שלך הענין סבוך יותר. אם את מתכננת לידות נוספות והפגיעה באכות החיים שלך לא קשה , אני ממליץ לדחות הניתוח לאחר גמר תוכנית הילודה שלך. ניתוח זה אינו בא במקום TVT . לגבי בריחת השתן ,כנ"ל אם היא לא חמורה היית דוחה הניתוח. הניתוח המומלץ הוא TVT חוזר או ניתוח ע"ש BURCH. לגבי הדרוזיטול , הוא בא לטפל בבעית דחיפות ותכיפות במתן שתן ולא בבריחת שתן במאמץ, כך שללא כל קשר מומלץ שתמשיכי אתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן

רות
    19/09/2007

שלום אני בת 55 בצעו לי בדיקה אורודינמיקה והכל היה בסדר, הייתי אצל אורולוג ולא מצאו מה הסיבה שיש לי שתן רב ובריכה. הייתי בבדיקת של כליות מכל סוג- והכל תקין, בכל זאת אני נאלצת להתפנות לתת שתן כל 20-30 דקות, גם בהתעטשות וגם בצחוק בורח לי. הרופאים לא מוצאים סיבה . מה אפשר לעשות במצב זה ? האם ניתוח של הרמת שלפוחיתה שתן יפתור לי את הדחף למתן שתן לעיתים כה קרובות ביום ובלילה?
    תודה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו