מודאגת מדליפת שתן

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• מודאגת מדליפת שתן
    דריה
    29/07/2009

שלום, אני כארבעה וחצי חודשים לאחר לידה (שלישית). חודש וחצי לאחר ניתוח מניעתי להסרת שחלות (ובעקבותיו כניסה מהירה לגיל המעבר..).
    לאחרונה אני שמה לב יותר ויותר לתופעה שממש מדאיגה אותי:
    בחודש האחרון כשאני בבריכה אני מרגישה מה שנראה כדליפה של שתן מדי פעם, בייחוד בשינויי תנוחה. זה ממשיך גם ביציאה מהבריכה עד שאני מורידה בגד ים רטוב. בפעם האחרונה לאחר תרגול קגל בהמלצת רופא הנשים לא קרה אך לעומת זאת:
    בימים האחרונים יש מעין טפטוף עדין שלא קשור למאמץ, לא מצריך מגן תחתון אך המשטח הפנימי של התחתונים לח.
    לדעת רופא הנשים קשור ללידה ולשינוי ההורמונלי בעקבות הניתוח אך אני מודאגת: האם גם דליפה שלא במאמץ מוסברת על ידי זה? האם הטפטוף יכול להיות מוגבר מזה שאני שמה לב לכך?
    מה ניתן לעשות?
    אשמח לשמוע את דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מדליפת שתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת מדליפת שתן דליה

ד''ר דוד יוחאי
    03/08/2009

שלום
    אין לקבוע עובדות לגבי השתן תקופה קצרה לאחר לידה. ישנם סיכויים רבים שכל התופעות תקטננה או תעלמנה. אין ספק שתרגול שרירי רצפת האגן יכול רק להועיל. והיה ואם תוך 3 חודשים מעכשיו לא יחול שיפור משמעותי בתלונותיך , אזי ממליץ שתפני לאורוגניקולוג לבדיקת הנושא. איבוד שתן במקביל לשהיה במים או הורדת בגד ים רטוב או התעסקות עם מים בכלל, רומזת יותר על שלפוחית רגיזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו