הארכת צוואר הרחם בזמן הריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• הארכת צוואר הרחם בזמן הריון
    חגית
    03/09/2009

שלום, ד"ר דוד יוחאי!
    אני בת 34 הריון שני, שבוע 28. בריאה מאד בד"כ, ספורטאית.
    בעקבות לידתי הקודמת נגרם לי נזק משמעותי לריצפת האגן דרגה4, רושם של קרע ב levator ani בימין ושמאל בנוסף התארכות משמעותי של צוואר הרחם מחוץ לאינטרואיטוס.( עפ"י אבחון וצילום רצפת האגן).אציין , שמצב זה נגרם בשבוע 24 בערך להריון.
    הותאמה לי טבעת פסרי , אשר מקלה אך עדין הרגשה של כאבים פנימיים ,החלו כאבי גב, וכאבי אגן.
    שאלותי הם:
    האם הלידה שלי יכולה להיות לידה טבעית או ניתוח קיסרי ?לדעתך
    האם מצב של רצפת האגן( בדרגה שלי) יכולה להנזק יותר, או להחמיר ,במצב של עמידה ממושכת או התאמצות גופנית.
    מדוע כל כך כואב אם אין עצבים באזור צוואר הרחם? יש הטוענים שזה רק בגדר של מציק לא מעבר, אני טוענת שזה כואב מאד..!!
    מהי המלצתך לעשות לאחר הלידה? שאכן אני מעוניינת להורות שוב?
    העיסוק שלי הוא בתחום הספורט חשוב לי לדעת איך אוכל לתכנן את חיי לאחר הלידה
    לחזור לרוץ.... מקווה שאין זה חלום. אודה לך על ההתייחסות המוקדשת מזמנך הפרטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת צואר הרחם -חגית

ד''ר דוד יוחאי
    08/09/2009

שלום
    לפי מה שאני מבין גילו שאת סובלת מצניחת רחם.
    אין ספק שלידה יכולה להחמיר צניחה, בעיקר אצל נשים הסובלות מנטיה לצניחה בשל בעיות קולגן ברקמות, שכנראה גם לך יש.
    יש עצבוב לצואר וכל פעולה בו כואבת מאוד כולל הרחבה פשוטה.
    עלייך לעשות פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן ,להימנע מעצירות ומאמצים הדורשים הפעלת שרירי הבטן, כך שאם את ספורטאית עלייך לא לאמץ שרירי הבטן, להמנע מהרמת משקולות מעל ל-1 ק"ג.
    הייתי ממליץ לך להוועץ גם עם הגניקולוג שלך שאבחן את הצניחה, אני מקווה שהינו מומחה לרצפת האגן, לגבי צורת הלידה. יש מקום לשקול ניתוח קסרי, אבל זאת לאחר בדיקת כל הנתונים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו