צניחת רחם במהלך ההריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• צניחת רחם במהלך ההריון
    מאיה
    29/12/2009

שלום רב,

אני בשבוע 35 להריוני ה-3.

אני לאחר מחלה ויראלית המלווה בשיעול קשה מאד שעדיין נמשך. בלילה הקודם השתעלתי חזק מאד וחשתי כאב חד וחזק בבטן התחתונה. מאותו הרגע החלה תחושה לא נעימה של משהו בתוך הנרתיק ללא קשר לשיעול. הצצתי, ראיתי גוש בשר גדול ונבהלתי. חזרתי עכשיו מהגניקולוג שאיבחן צניחה חלקית של הדופן האחורית של הרחם. לדברי הרופא בזמן השיעול זה ממש מבצבץ החוצה.
    נאמר לי שאני יכולה להמשיך בהריון כרגיל וללדת רגיל.
    בדיעבד, אחרי הלידה הקודמת (לפני כ-3 שנים. לידה קצרה מאד, תקינה רפואית אך טראומטית מבחינתי, מבחינת עוצמת הכאבים והמאמץ), כבר הרגשתי שינוי קל במקום וראיתי "חתיכות בשר" , על דופן הנרתיק, שלא היו שם לפני כן. גניקולוג לא ייחס לכך חשיבות (קרא לכך- עודפי עור כתוצאה משינויי משקל- מה שלא היה דרסטי אצלי, אף פעם). בנוסף, עוד לפני המחלה, במהלך ההריון הנוכחי בכל ישיבה בשירותים שמתי לב שכל האזור בצד ימין מן השפתיים ועד לנרתיק מתנפח במהלך המאמץ.
    מכאן, שכנראה התהליך החל כבר בלידה הקודמת , המשיך בהריון זה והחמיר בעקבות המחלה.

לאחר עיכול הדברים צצות בראשי מספר שאלות:

1. האם הלידה עלולה להחמיר עוד את המצב? (על רקע העבר)

במידה וכן, האם כדאי לשקול ניתוח קיסרי? למי פונים לתיאום?

2. האם כדאי להיות במעקב אצל מומחה לתחום, כבר עתה, או שמעקב גניקולוג רגיל מספק?

3. יש לי תחושה של לחץ על פי הטבעת שבאה והולכת- זה קשור?

4. האם עלי לנהוג בדרך מסוימת, למשל להימנע מלהרים משקל (יש לי ילד בן שנתיים בבית)... או שיש בדיקות שמומלץ לבצע כבר עכשיו?

5. נאמר לי שאין חשש למהלך ההריון ושהעובר בסדר גמור. האם כך הדבר?

תודה מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת רחם במהלך ההריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאיה

ד''ר דוד יוחאי
    04/01/2010

שלום
    לפי תאורך את סובלת ממדה מסוימת של צניחה. במהלך ההריון ועד כחצי שנה לאחר הלידה , לא נהוג לבדוק ולקבל החלטות בקשר לצניחה. במידה וזה ממשיך לאחר תקופה זו, אני ממליץ שאז תפני לאורוגניקולוג המומחה ברצפת האגן.
    כמובן שכל הריון ולידה יכולים להחמיר הצניחה. אם לא היה לך כלום, ישנן נשים שדורשות ניתוח ע"מ להקטין הסיכוי לצניחה. במקרה שלך לדעתי זה מאוד תלוי בחומרה. אם זה לא חמור כל כך הייתי ממליץ על לידה רגילה.
    כמובן שעלייך להשתדל לא להרים כבד, לא לעשות מאמצים גדולים, שלא תהיה עצירות ובכלל להימנע מכל דבר הדורש הפעלת לחץ תוך בטני, כמוכן אני ממליץ על פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן.
    בהצלחה ואל דאגה , יש פתרון לכל בעיה כזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

מאיה
    04/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו