מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צניחת רחם במהלך ההריוןמאיה29/12/2009
שלום רב,
אני בשבוע 35 להריוני ה-3.
אני לאחר מחלה ויראלית המלווה בשיעול קשה מאד שעדיין נמשך. בלילה הקודם השתעלתי חזק מאד וחשתי כאב חד וחזק בבטן התחתונה. מאותו הרגע החלה תחושה לא נעימה של משהו בתוך הנרתיק ללא קשר לשיעול. הצצתי, ראיתי גוש בשר גדול ונבהלתי. חזרתי עכשיו מהגניקולוג שאיבחן צניחה חלקית של הדופן האחורית של הרחם. לדברי הרופא בזמן השיעול זה ממש מבצבץ החוצה.
נאמר לי שאני יכולה להמשיך בהריון כרגיל וללדת רגיל.
בדיעבד, אחרי הלידה הקודמת (לפני כ-3 שנים. לידה קצרה מאד, תקינה רפואית אך טראומטית מבחינתי, מבחינת עוצמת הכאבים והמאמץ), כבר הרגשתי שינוי קל במקום וראיתי "חתיכות בשר" , על דופן הנרתיק, שלא היו שם לפני כן. גניקולוג לא ייחס לכך חשיבות (קרא לכך- עודפי עור כתוצאה משינויי משקל- מה שלא היה דרסטי אצלי, אף פעם). בנוסף, עוד לפני המחלה, במהלך ההריון הנוכחי בכל ישיבה בשירותים שמתי לב שכל האזור בצד ימין מן השפתיים ועד לנרתיק מתנפח במהלך המאמץ.
מכאן, שכנראה התהליך החל כבר בלידה הקודמת , המשיך בהריון זה והחמיר בעקבות המחלה.
לאחר עיכול הדברים צצות בראשי מספר שאלות:
1. האם הלידה עלולה להחמיר עוד את המצב? (על רקע העבר)
במידה וכן, האם כדאי לשקול ניתוח קיסרי? למי פונים לתיאום?
2. האם כדאי להיות במעקב אצל מומחה לתחום, כבר עתה, או שמעקב גניקולוג רגיל מספק?
3. יש לי תחושה של לחץ על פי הטבעת שבאה והולכת- זה קשור?
4. האם עלי לנהוג בדרך מסוימת, למשל להימנע מלהרים משקל (יש לי ילד בן שנתיים בבית)... או שיש בדיקות שמומלץ לבצע כבר עכשיו?
5. נאמר לי שאין חשש למהלך ההריון ושהעובר בסדר גמור. האם כך הדבר?
תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר דוד יוחאי04/01/2010שלום
לפי תאורך את סובלת ממדה מסוימת של צניחה. במהלך ההריון ועד כחצי שנה לאחר הלידה , לא נהוג לבדוק ולקבל החלטות בקשר לצניחה. במידה וזה ממשיך לאחר תקופה זו, אני ממליץ שאז תפני לאורוגניקולוג המומחה ברצפת האגן.
כמובן שכל הריון ולידה יכולים להחמיר הצניחה. אם לא היה לך כלום, ישנן נשים שדורשות ניתוח ע"מ להקטין הסיכוי לצניחה. במקרה שלך לדעתי זה מאוד תלוי בחומרה. אם זה לא חמור כל כך הייתי ממליץ על לידה רגילה.
כמובן שעלייך להשתדל לא להרים כבד, לא לעשות מאמצים גדולים, שלא תהיה עצירות ובכלל להימנע מכל דבר הדורש הפעלת לחץ תוך בטני, כמוכן אני ממליץ על פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן.
בהצלחה ואל דאגה , יש פתרון לכל בעיה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
מאיה04/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)