חשד לצניחת רחם

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• חשד לצניחת רחם
    שירי
    20/03/2010

שלום,

אני בת 36, בריאה, לא סובלת מעודף משקל ולא מעשנת, ארבעה חודשים אחרי לידה רביעית. לאחרונה קרה מספר פעמים שבזמן מאמץ בשירותים הרגשתי משהו מתבלט מחוץ לפתח הנרתיק, וכאשר מיששתי את המקום הרגשתי כאילו אני מחזירה פנימה משהו שהרגיש כמו דופן הנרתיק. בימים האחרונים המצב החמיר והרגשתי כאילו גוש נלחץ לי לפתח הנרתיק בזמן ההתרוקנות בשירותים. כמו כן לאחרונה קרה לי מספר פעמים שטמפון שהיה בתוך הנרתיק כאילו נדחף למטה וכמעט החליק החוצה. אין לי שום בעיה במתן שתן או צואה. יש לעתים אי נוחות בקיום יחסי מין.

האם מדובר בצניחת רחם? אם כן, מה יכולות להיות הסיבות לכך ומהו הטיפול? מזה שנים אני מבצעת התעמלות מתונה לרבות תרגילים לחיזוק רצפת האגן, האם למרות זאת יש סיכוי לשיפור המצב הנוכחי על ידי פיזיוטרפיה? האם זהו מצב הפיך?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לצניחת רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שירי

ד''ר דוד יוחאי
    22/03/2010

שלום
    קרוב לודאי שמדובר בצניחה של דפנות הנרתיק או של הרחם. פיזיוטרפיה לא כל כך תעזור במקרה כמו שלך. את צריכה להבדק על ידי גניקולוג שהינו מומחה לרצפת האגן, ואם זה מפריע לך , הפתרון הוא ניתוח תיקון הצניחה. ללא זה המצב איננו הפיך. הסיבה העיקרית והראשונית הינה טיב הרקמות ועל זה מתוסף לידות או עצירות או כל לחץ תוך בטני מוגבר. הטיפול הינו ניתוחי בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו