מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רצפת האגןאלה04/06/2010
שלום, בהמשך לשאלתי, ולאחר שקראתי מספר שאלות ותגובות בפורום הנ"לל נוצרו לי המון שאלות וגם רציתי להוסיף מספר פרטים. אני בת 33 וזו הלידה השנייה. הלידה הראשונה דווקה היתה מאוד קשה עם וואקום וקרעים רבים, טראומות פיזית ונפשית. תינוק נולד 3.750. ודווקה לאחר לידה הזאת לא היו לי שום תחושות ושום הפעות באזור הנרתיק. הפעם לידה היתה מאוד מוצלחת עם תפר קטן ולא משמעותי, תינוק נולד 4.00 קילו. וכבר לאחר כחודשיים התחלתי להרגיש שכאשר אני מרימה ילד הגדול או כאשר אני מתעמצת או רצה , אני מרגישה שכאילו רוצה לצאת ממני משהו (בדמיון זה כמו תרנגולת שמטילה ביצה). לאחר כ3 חודשים הלכתי לרופא והוא אמר שיש צניחה של נרתיק בדרגה 2. היום אני מתחילה פיזיוטרפיה כחמשה וחצי חודשים לאחר לידה. נדמה שתחושה השתפרה אך ויזואלי אני רואה אותו גוש של בשר שבפתח הנרתיק.קראתי שאם הייתי מתחילה פיזיאוטרפיה עד 4 חודשים ,אזי מצב היה חוזר לקדמותו ולאחר 4 חודשים הדבר נעשה יותר בעייתי, האם זה כך? בנוסף לשאלות במסר הקודם, האפ פילטיס הוא מותר כספורט עם בעיה כמו שלי, האם כפיפות בטן מותר? האם בטן מלאה היא כתוצאה מבעיה הנ"ל או שאין קשר. כמו כן אשמח לקבל פרטים על משקולות לתרגול, מה הן עושות ואיפה משיגים וגם שמעתי שיש מכשיר עם אלקטרודות , עד כמה זה טוב? האם יש סכנות להריון ולידה הבאות? האם במקרה הנ"ל יש יותר לזיהומים והאם יש להזהר מבריכות ציבוריות?
לאחר לידה הרמתי ילד הגדול - שוקל כ-18 קילו. האם זה יכול להחמיר את המצב או שאולו כבר מאוחר לחשוב על זה? הרבה, הרבה שאלות , הרבה אי נחת ודאגות בנושא. אשמח לכל אינפורמציה ותשובה.
שוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה
ד''ר דוד יוחאי06/06/2010שלום
טוב שהוספת פרטים כי קשה ליעץ כאשר אין לי את כל הנתונים. לא היה עוזר לך בכלום לו היית מתחילה בתרגול 4 חודשים אחרי הלידה. אם זה מסתדר אז זה קורה ספונטנית. אין צורך בשום משקולת. אסור לך להרים דברים כבדים או לעשות כפיפות בטן או להפעיל לחץ תוך בטני מוגבר. האלקטרודות , זה נקרא ביופדבק וזה חלק מהפיזיטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן. בדרגות נמוכות של צניחה זה יכול לעזור , אך בדרגות גבוהות בד"כ התועלת מינימלית. כמובן שזה לא מזיק ,ולכן טוב להתמיד בתרגול. חשוב שתבדקי , והפתרון קשור לגיל, לרצון שלך להרות שוב ,לחומרת הבעיה ודרגת הפגיעה באכות החיים. בכל מקרה אל לך לדאוג היות וישנם פתרונות טובים למצבים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת הרחם
אלה06/06/2010תודה על התשובה, אך מבחינת הספורט, אך אני יכולה לדעת במה אני יכולה לעסוק, לדוגמא בהקשר לשרירי בטן, כלל אסור לעשות תרגילים או לדוגמא של פילאטיס זה אפשרי. האם תוכל לכוון אותי.
לפני כיומים התחלתי לבצע תרגילים באופן עצמי של שרירי רצפת האגן, ואני ממש רואה כבר תוצאות, האם זה יתכן???? (הכוונה שאני לא רואה את גוש הבש, ביום הראשון היתה מן תחושה מאוד מוזרה , הרגשתי שמשהו מאוד מפריעה לי בתחושה שבגוף, אך למחרת זה עבר) האם דבר יתכן??? ואם כן האם יש לזה הסבר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת הרחם
אלה06/06/2010ועוד שאלה, האם יציאת אוויר (מזכיר סוג של שחרור גז) מהנרתיק קשור לאותה בעיה, לא זכור לי שכך היה לפני לידה השנייה (הכוונה שדבר טבעי). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת רחם
אלה06/06/2010אני מצטערת שאני כל כך מפרטת באתר, אך נראה לי שדווקא כן זה נכון לעשות, כי למרות כל המודעות ךחשיבות תרגילים לשרירי רצפת האגן ן, עדיין בעיה נראת נרוחקת מפרט אין ברור מה ההשלכות בפועל ( זה כמו מי שמעשן, אם לא מפרטים תוצאות ומרים דוגמאות, הבעייה נראת מרוחקת. אני מבינה שיש הרבה פתרונות, אך חבל להגיע לפתרונות האלו אם מהתחלה יש אפשרות לטפל בתופעה ללא התערבות חיצונית פיזית). לדעתי כל רופא לאחר לידה של כל אישה צריך להפנות אותה לפיזיוטרפיה להסבר כיווץ נכון של השרירים הנכונים, או לפחות הסבר על המשמעות של הדבר בביקור של האישה אצל הרופא.
בעניין שלי רציתי עוד להוסיף בהמשך למה שכתבתי, הגוש שכתכתי שנהיה יותר קטן ונעלם, לעיתים חוזר ונהיה יותר גדול ולאחר מכן עוד הפעם נהיה יותר קטן ונעלם, האם זה אומר שיש לי סיכוי שהצניחה היא פחות מ-2 ושיש מקום לשיפור, כי אני עדיין לא הבנתי באיזה מצב אני נמצאת - האם מצב גרוע או שהוא סביר וניתן לשיפור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה
ד''ר דוד יוחאי07/06/2010שלום
קודם כל זה בסדר שאת מפרטת וכך צריך להיות, ובעצם זו מטרת הפורום. ולעצם העינין: קשה מאוד להגדיר את חומרת בעיתך מבלי לבדוק אותך. עקרונית לאחר לידה, התופעה דאי שכיחה ובד"כ היא נעלמת מעצמה לאחר מספר חודשים. התאור שלך מדבר על מידה מסוימת של צניחה, אך בעיני על פי תאורך, לא חמורה. פילאטיס מומלץ אך תרגילים המפעילים לחץ תוך בטני גבוה כמו כפיפות בטן לא מומלצים בשלב הזה. בוודאי שתרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן יכולים לעזור ולהחיש את העלמות הסימנים שבד"כ לאחר לידה כאמור נעלמים ספונטנית. בד"כ בצניחות המשמעותיות תרגילי חיזוק לא פותרים הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)