כאבים ברצפת האגן בתחילת ההריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• כאבים ברצפת האגן בתחילת ההריון
    ניסימה
    09/11/2007

אני נמצאת בהתחלה של הריון, שבוע שמיני (הריון ראשון עבורי).

במשך הימים האחרונים אני חווה כאבים יוצאי דופן - מעין דקירות מאיזור הגב התחתון, כמעט בעצם הזנב. התחושה היא שהכאב בא מכיוון האגן, והוא גם מקרין לרגליים. ברגעים קשים זה אפילו מקשה על ההליכה! הכאב מתחזק כשאני מתכופפת או יושבת הרבה, ונרגע רק כשאני שוכבת.

ממה שהבנתי, יש סיכוי שזה קשור לשרירי רצפת האגן. האם זה נכון? אציין שמאז ההריון אני גם מרגישה בתכיפות צורך למתן שתן - זה אמנם אופייני להריון, אבל יכול להיות שקשור לאותם שרירים.

אם אכן הבעיה היא ברצפת האגן - האם יש דרך להקל על הכאבים? האם טיפול פיזיותרפי יכול לעזור? יש דרך להקל על הכאב בצורה ביתית?

בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברצפת האגן בתחילת ההריון

ד''ר דוד יוחאי
    11/11/2007

שלום
    לדעתי מוקדם מדי בהריון בכלל והריון ראשון בפרט שהכאבים ינבעו או יהיו קשורים לשרירי רצפת האגן. אין כל קשר בין הדברים. יש לחפש סיבות אחרות. לגבי פיזיו טרפיה לחזוק שרירי רצפת האגן תמיד טוב לבצע אותם בעקר לעתיד ולא לתופעות שציינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו