דחיפות שתן לאחר לידה

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• דחיפות שתן לאחר לידה
    אילנית
    08/08/2010

שלום.
    אני כמעט 6 חודשים לאחר לידה ראשונה, בעבר סבלתי מדלקות שתן דחופות (לפחות פעם בשנה). לאחר הלידה הייתי עם קטטר מספר ימים בשל אי יכולת לתת שתן, כנראה מהקטטר והלידה גם התפתחה ךי שם דלקת שטופלה עם אנטיביוטיקה לאחר שבוע.
    אני סובלת מדחיפות במתן שתן (אני הולכת לשירותים כל שעה לפחות), אני יכולה להרגיש שאני לא מסוגלת להתאפק אבל כשאגיע לשירותים יהיה לי רק מעט שתן, כמו כן נראה שבעקבות הלידה הישתנה המבנה של האיברים האינטימיים, הנרתיק נראה (כאשר מסתכלים במצב עמידה) כאילו ישנו גולה\נפיחות\בלון\צניחה מלמעלה שסוגר את הנרתיק, בבדיקה אצל רופא נשים הוא אמר שהנרתיק תקין.
    בדיקה אצל רופא הוא טען שיש לי שלפוחית רגיזה והציע כדורים שימנעו את הדחיפות בשתן (הם לא ישקמו את האגן) וטען שפיזיוטרפיה זה לנשים זקנות.
    אני מעונינת בפתרון לטווח ארוך, מה הפתרונות?
    האם השוני באיברים האינטימיים קשור לצניחה של השלפוחית (אם יש דבר כזה) או לחץ של השלפוחית שאולי גורם למתן שתן בדחיפות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחיפות שתן לאחר לידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אילנית

פרופ` ליאור לבנשטיין
    11/08/2010

אילנית שלום ומזל טוב לרגל הלידה
    באשר לתלונות אודות דחיפות במתן שתן- בהחלט יתכן ומדובר בשלפוחית רגיזה, ניתן ללערוך בדיקה מקיפה הכולל בדיקה פיזקאלית כולל מדדים נוספים אשר יעזרו בהערכה של שתפקוד שלפוחית השתן והכליות.
    פיזיותרפיה- אינה מיועדת רק לנשים מבוגרות ועל כן לפי הצורך ניתן להפנות לטיפול עם מתן הנחיות לגבי אופי הטיפול. קשר בין צניחה לתפקוד שלפוחית כמובן שקיים- שוב הדבר דורש הערכה ובדיקה מדוקדקת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו