שאלה

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליאת
    18/11/2007

שלום אני אחרי לידה שניה חצי שנה אחרי ויש לי נפילת של קיר הנרתי בדרגה 1 היתה לי לידה טיבעית פחות משעה רציתי לשאול אם יש קשר למיילדת שילדה אותי שכל הזמן חיטטה בי בלי סוף לידה עם קרעים שיטחיים תפרים ולבסוף תוספת של קיר נפול כמה בלידה פשוטה ומהירה אני כועסת על זה שאני אחרי לידה שניה ואף פעם לא דיברו איתי על ריצפת האגן שחשוב אחרי לידה לחזק אותה אין מודעות באים יולדים וזהו אין הסבר מרופאים על ריצפת אגן הכי פשוט להגיט ניתוח שאת זה לא כל אחת מוכנה לעבור אני פניתי דרך קופת חולים מכבי לפיזיוטרפיה לחיזוק רצפת האגן לאור מה שקרה לי ואחר כך אני ימשיך בתרגילים שיגידו לי אני נכנסתי לעצב מכל הסיפור הזה אולי תגיד שאני מגזימה אבל בכל זאת זה מתסכל רציתי לכתוב שאני בת 40
    רציתי גם לשאול אותך בבקשה נגיד ועושים ניתוח איך מתבצע ניתוח כזה האם יש סיבוכים מה עושים בניתוח האם יכולה להיות צניחה חוזרת או שלא האם כדאי לעשות ניתוח כזה רק אחרי שמסיימים את הלידות אודה לך בתשובה ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה ליאת

ד''ר דוד יוחאי
    19/11/2007

שלום
    דבר ראשון כבר כתבתי לך שלדעתי אין מקום לניתוח בצניחה דרגה I.
    אם המצב לא חמור מאד מאוד מומלץ לבצע הניתוח לאחר סיום כל הלידות.
    לגבי הניתוח כבר עניתי לך, אך באופן כללי ישנם שני סוגי ניתוח. הראשון השמרני שרוב הרופאים עושים וזה פתיחת הקיר הקידמי של הנרתיק הפשלת שלפוחית השתן, חתוך עודף הרירית וסגירה. במקרים כאלה כבר ציינתי שהסיכוי לחזרה של הצניחה הוא עד 40%. מאידך ישנו ניתוח חדש היום שלא כולם יודעים עדיין לעשות אותו וזה שימוש ברשת . הניתוח חדש כך שאין מידע לגבי הצלחתו בטווח הארוך אך התוצאות בנתיים מעולות והסיכוי לצניחה חוזרת הרבה יותר נמוכים, כמובן שלניתוח זה יש את הבעיות שלו.
    מקווה שעניתי לך על כל השאלות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו