מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לעבור ניתוח או לאנטע10/10/2010
שלום
בת 43, לאחר 3 לידות, אחרונה קיסרי, לא מעוניינית ללדת יותר.
בבדיקה אצל רופאת הנשים, נראה כי יש צניחת רחם ברמה 2 וכן לאחר בדיקה אצל אורוגניקולוג נמצא כי שלפוחית השתן קטנה מאוד, ויכולת הכיבולת בשלפוחית קטנה, ולכן אין באפשרותי להתאפק הרבה זמן.
התחלתי פיזיותרפיה וביופדיבק של רצפת האגן.
ובמקביל הלכתי להתייעץ עם עוד רופאת נשים על מנת לשמוע עוד חוות דעת.
רופאת הנשים אמרה כי אני לפי צניחת הרחם ברמה 2, ולפי בעית השתן שקיימת אצלי, אין סיבה שלא לבצע ניתוח ואגינלי להוצאת הרחם ללא שחלות.
במילא אין ברצוני ללדת יותר ילדים.
מספר שאלות לי:
1. האם ניתן לחיות עם צניחת רחם ברמה 2 לאורך תקופה של שנים?
2.האם יש סכנה שהמצב יחמיר (אני עושה הליכות) והצניחה תהיה גדולה יותר?
3.רופאת הנשים אומרת שאני מבזבזת את זמני בפיזיותרפיה וכי במצב שלי רק ניתוח יעזור, ורשמה לי הפניה לניתוח ובו רשמה פות נרתיק ציסטוצלה דרגה 2 צואר ב.מ.פ רחם רגיל ד.ט.פ ב.מ.פ, מה דעתך, האם רק ניתוח יעזור באמת?
4. האם יש אפשרות לבחור בין ניתוח ביטני לואגינלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעבור ניתוח או לא - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין10/10/2010טיפול כיררוגי לתיקון צניחה של נרתיק ואו רחם מותווה לנשים עם תסמינים, כלוןמר מטרת הניתוח הוא לשפר את איכות החיים.
במידה ואת לא חשה בשופ הפרעה כי אז אין צורך בניתוח וניתן לבצע מעקב בלבד.
כמובן שחשוב לבצע בדיקות עוקבות על מנת לראות שאין החמרה בתסמינים
לטיפול הניתוחי אין השפעה על כיבולת שלפוחית ועל כן טוב עשית שפנית לפיזיותרפיה
באשר לגישות הכירורגיות קיימות אכן גישה נרתיקית לעומת גישה בטנית (לאפרוסקופיה)
על מנת לקבל הסבר יותר מעמיק ולהתאים את הניתוח למטופלת ולסטטוס של הצניחה ניתן לקבל חוות דעת בקרייה רפאוית רמב"ם במרפאה לאי שליטה על סוגרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)