ייאוש

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• ייאוש
    אור
    17/12/2007

שלום

אני סובלת מתכיפות שתן כבר כמעט שנתיים

אני מטופלת כבר מספר חודשים בדטרוסיטול ובטיפול פיזיוטרפי.. אך אינני רואה שום שינוי במצבי.. היום אני מגיעה למצב שאינני מסוגלת להרדם בלילה מרוב ריצות לשירותיים (הלילה לא ישנתי בכלל), אני מיואשת לגמרי ואינני רואה איך בכל זאת אוכל להמשיך בחיים כאלו. אני בת 18... האם יש אפשרות לניתוח על מנת לפתור בצורה חד משמעית את התופעה? אילו עוד הצעות אתה יכול לתת לי?

(אני בקשר עם אורולוג אך הוא עובד עצות)

ד"א, אני מקיימת יחסי מין כבר שנתיים.

האם לדעתך יש קשר בין הדברים? האם כדאי להפסיק?

אודה לך על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייאוש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יאוש אור

ד''ר דוד יוחאי
    17/12/2007

שלום
    אכן את צעירה מאוד לבעיות כאלה. חשוב לי להבין האם את כל הזמן בריצות לשרותים או שזה קורה לסרוגין בעיקר אחרי יחסי מין. יתכן מאוד שמדי פעם בעיקר לאחר יחסי מין המצב מוחמר ולכן חשוב גם שתבדקי שתן לתרבית. לגבי ניתוח ,הוא יעיל רק לבריחת שתן במאמץ ולא לתכיפות במתן שתן. בכל אופן ישנן תרופות אחרות חוץ מהדטרוזיטול שיכולות לעזור. חשוב שתבדקי גם ע"י אורוגינקולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עופר
    17/12/2007

לא, אני רצה אותו דבר גם לאחר קיום יחסי מין, התכיפות לא באה יותר אחרי יחסי מין.
    מה ההבדל בין התרופות השונות האלו? למה דטרוזיטול לא עזר לי ותרופה אחרת כן?
    הרי בסהכ ממה שהבנתי כל התרופות האלו עובדות על אותו דבר, כיווץ שלפוחית השתן (תקן אותי אם אני טועה..) ומהו זמן ההשפעה של התרופות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה אור

ד''ר דוד יוחאי
    18/12/2007

שלום
    התרופות לא מכווצות את שלפוחית השתן אלא להיפך. עקרונית מטרת הטיפול התרופתי הוא אחיד אך דרכי הפעולה של התרופות השונות לא דומה. זה בדיוק כמו גלולות שבעצם פועלות באותה צורה אך ישנן גלולות שמתאימות לנשים מסוימות ואחרות לא, כך שאני כן חושב שאם תרופה מסוימת לא עוזרת זה לא אומר שתרופה אחרת גם לא תעזור. אני ממליץ להמתין כחודשיים עם הטיפול לפני שנוכל לדבר על כישלון הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר..

עופר
    18/12/2007

לאחר לקיחת תרופה חדשה לחכות חודשיים על מנת לדעת אם זה עוזר?!
    כי בררתי ואמרו לי שכבר אחרי חודש התרופה צריכה להתחיל להשפיע.

ד"א, אני לפני גיוס ומאוד מוטרדת מזה שאני אצטרך לישון במצבי כיום בבסיס.
    האם ע"פ התלונות שלי רופא צבאי חייב להתחשב בי? [כמובן עם מסמכים המראים על המקרה..]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר

ד''ר דוד יוחאי
    19/12/2007

שלום
    כל תרופה וזמן השפעתה שונה. נכון שישנן תרופות שכבר אחרי חודש ניתן להרגיש כבר בהשפעתה אך אני תמיד ממליץ להמתין חודשיים שאז אם אין כל שינוי קרוב לודאי שהיא אינה עוזרת.
    לגבי שרותך אין לי ספק שיצטרכו להתחשב בבעיתך וכמובן עליך להצטייד בכל האשורים המצביעים על חומרת בעיתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו