מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צניחת שלפוחית השתן והיריון נוסףאורחת14/03/2011
שלום,
ילדתי את בני השני לפני שנה וחצי בלידת ואקום לא קלה.
לאחר הלידה סבלתי מאצירת שתן שנמשכה כ-48 שעות במהלכן הייתי עם קטטר שהוכנס והוצא מדי פעם כדי לראות אם אני מצליחה כבר לתת שתן באופן עצמאי.
כעבור 48 שעות זה הסתדר פחות או יותר (בגלל הקטטר סבלתי מדלקת בדרכי השתן שהקשתה עליי לשוב ולהשתין נורמאלי...).
כשבועיים לאחר הלידה כבר השתנתי ללא שום בעיה אבל הרגשתי שמשהו מציק לי בין הרגליים ובדיקה אצל רופא הנשים שלי העלתה שאני סובלת מצניחה של שלפוחית השתן בדרגה 1 (הדרגה הקלה ביותר).
עברתי פיזיותרפיה לריצפת האגן בליווי ביו-פידבק ואחרי זמן מאוד קצר לא חשתי כבר בשום דבר שמפריע לי וכיום, חוץ מהידיעה שאני סובלת משלפוחית צנוחה אין לי שום בעיות.
ולשאלתי- אני מעוניינת להרות שוב אבל תוהה עד כמה הדבר מסכן את בריאותי.
האם היריון נוסף עלול להחמיר את הבעיה? (הילדים שלי נולדים גדולים למדי...).
האם לידה בניתוח קיסרי (שזו ממילא תהיה הבחירה שלי בגלל גודל הילדים שלי בלידה) תפחית את הסיכון לבעיות עם השלפוחית לאחר הלידה? (בביה"ח לאחר הלידה בכלל לא זיהו שיש לי צניחה של השלפוחית והרופא שכן איבחן את זה לא ידע להגיד לי אם הצניחה נגרמה כבר במהלך ההיריון או רק בעקבות הלידה הלא קלה שעברתי).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת שלפוחית השתן והיריון נוסף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/03/2011שלום,
גם הריון וגם לידה הינם גורמי סיכון לצניחה של אברי הגן, לשאלתך האם הריון נוסף יחמיר את המצב אין תשובה חד משמעית. בתור אורוגניקולוג אני לא חושהב שיש להגביל יילודה בשל החשש להחמרה של צניחה בכול מקרה של צניחה ניתן לטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה והמשך:
אורחת18/03/2011החרדה שלי נובעת מכך שלאחר הלידה ועם כל הבעיות שהיו לי, קראתי קצת באינט' ובפורומים השונים ונתקלתי בסיפור של מישהי שבעקבות הלידה סבלה מאצירת שתן שלא נפתרה והפתרון היחיד שלרפואה היה להציע לה היה קטטר איתו תצטרך להשתין תמיד או לחליפין- איזשהו פתרון דמוי פתח קבוע בבטן ושקית לאגירת השתן.
מכיוון שסבלתי גם מאצירת שתן וגם מצניחת שלפוחית לאחר ההיריון והלידה תהיתי אם אני עלולה להגיע למצב עליו קראתי, שהוא מצב בלתי נסבל לחלוטין מבחינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה והמשך: - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/03/2011במקרה של הישנות צניחה לאחר הריון\ לידה ניתן יהיה לפתור את הצניחה בדרך כירורגית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)