כמה טיפשה אפשר להיות..

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• כמה טיפשה אפשר להיות..
    יעל
    20/12/2007

שלום לך, אני בת 25, אני כמה חודשים אחרי לידת ואקום שנמשכה כ 14 שעות. לידה ראשונה.
    התגלה לי כי כנראה אני סובלת מצניחה של אברי האגן. לא ברור עדיין בדיוק מה. אולי השלפוחית אולי צוואר הרחם.
    אני היום מרגישה כעס רב על עצמי מכיוון ששמעתי מחברה שזה קורה בגלל החתך שעושים בלידה. ואצלי עשו חתך בגלל הואקום ובגלל שהיה לי פתח צר יחסית.
    היום אני חושבת שאני טיפשה וכועסת על עצמי על איך לא ידעתי ולכן אני שולאת אותך:

האם זה נכון שהחתך הגדול שעושים זה מה שגורם לבעיות ברצפת האגן? זו הסיבה מדוע זה קורה יותר בלידות מכשירניות הבעיות של צניחת אברי האגן בגלל החתך?
    האם אצל בחורה שלא עשו חתך אין שום סיכוי לקבל צניחות כאלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה טיפשה אפשר להיות..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה טפשה אפשר להיות יעל

ד''ר דוד יוחאי
    23/12/2007

שלום
    דבר ראשון את לא טפשה ואני דווקא לא מסכים עם כל מה שנאמר לך. חתך לא גורם לצניחה. לידות ממושכות ומכשירניות וטראומטיות עם פגיעות בעצבוב וברקמות יכולות להחיש צניחה אצל מי שיש לה נטיה לצניחה.עדיין מוקדם לקבוע שיש לך צניחה היות ואת קרובה ללידה. אני ממליץ שתבדקי בעוד כמה חודשים ואז ניתן יהיה לקבוע אם ישנה צניחה ואיזו. בוודאי שגם לבחורה שלא עשו חתך יכולה להיות צניחה והסיכוי אפילו גדול יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ובהמשך לתשובתך

יעל
    23/12/2007

אני מודה לך על תשובתך. אבל קצת לא ברור לי מה שכתבת שחתך לא גורם לצניחה, אבל לידות ממושכות ומכשירניות כן - קצת מבלבל אותי.. אז למה לידה מכשירנית כן עלולה להוביל לצניחה, אם לא בגלל החתך הגדול שעושים בה?

ועוד שאלה, מדוע אתה חושב שלבחורה שלא נעשה חתך יש סיכוי יותר גדול לצניחה?

מצטערת על השאלות הרבות אני פשוט לא מצליחה לסלוח לעצמי על מה שגרמתי לעצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתי יעל

ד''ר דוד יוחאי
    24/12/2007

שלום
    מה שפוגע ברקמה ומחליש אותה ובהמשך יכולה לצנוח זה לחץ קשה וממושך על הרקמות ופגיעות עצביות גם כתוצאה מקרעים רבים ולא מבוקרים. במקרה של תחך מבוקר בזמן זה עשוי להפחית הלחצים על הרקמות וכן למנוע קרעים רבים וריטוש הנרתיק, כך שזה מגן יותר ען צניחות בעתיד. אבל עלייך לדעת שהבסיס לצניחות הוא רקמות "חלשות" עניות בקולגן. לכן ניתן לראות נשים רבות עם מספר רב של לידות וחתכים וכו. ואין להל כל צניחה ומאידך נשים עם לידה אחת רגילה עם צניחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו