מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בריחת שתן במאמץחסויה צפונית14/04/2011
לרופאים שלום,
בת 45, ללא לידות אבל לאחר 3 גרידות (במהלך 2 מהן בוצעה למינריה, ובאחרונה בוצעה הרחבת צוואר הרחם על ידי בליעה של ציטוטק. אציין שכל הגרידות היו ניתוחיות). יש לי בעיה של בריחת שתן במאמץ, וגם מיד לאחר מאמץ, ובכלל קושי באצירת שתן. למשל, תמיד אחרי ישיבה בשירותים ליציאה, למרות שבזמן הישיבה אני מטילה גם שתן, מיד כשאני קמה מהישיבה אני כבר מרגישה לחץ אדיר שמושיב אותי שוב על השירותים למתן שתן, ובד"כ יש כמות מכובדת במצב הזה. כמובן שגם המגע עם המים לשטיפת הידיים מיד מעורר אצלי שוב את העניין.
אבל, בנוסף, נראה לי שיש לי בעיה כלשהי במתן השתן, בכך שהוא יוצא הרבה מאוד פעמים מפוזר מדיי (לכן, למשל התקשתי לעשות איסוף שתן כשהצטרכתי, כי כמות גדולה מאוד היתה בורחת לי, וזה חזר על עצמו מספר ניסיונות). עוד דבר נוסף, הרבה מאוד פעמים, למרות לחץ גדול של השלפוחית, אני מרגישה שאני חייבת קודם כל לשחרר גזים, שלוחצים לי גם הם על השלפוחית.
רקע בנושא:
מאז גיל ילדות קטן מאוד (תחילת יסודי) סבלתי מדלקות בדרכי השתן, וכך לאורך כל ילדותי. גם בהתגייסותי לצבא היה לי סעיף על העניין, ומכיוון שכבר ביום הראשון בטירונות גילו אצלי דלקת חריפה מאוד, נשלחתי לאורולוג, שביקרתי אצלו פעם בשבוע באופן קבוע לאורך כל שתי שנות השירות שלי, כאשר קיבלתי טיפול מונע (לא זוכרת כרגע את שם האנטיביוטיקה (קפסולות צהובות המגיעות בקופסה), ולמרות זאת מדיי פעם בכל את חטפתי דלקת/זיהום.
אציין שאני מקפידה מאוד על היגיינה, לכן נראה לי שלא זאת הסיבה.
לא יודעת אם זה קשור, אבל אובחן אצלי גם וסטיבוליטיס.
אני מבקשת לדעת:
1) האם בעיות אלו קשורות לבעיות ברצפת האגן? ואם כן, מי מפנה לרופא העוסק ברצפת האגן? (האם רופא נשים או רופא משפחה?).
2) על איזה בעיה רפואית זה יכול להצביע?- והאם יש פתרונות לכך, גם אם אני עדיין רוצה להגשים את חלום ההורות?
בתודה,
החסויה הצפונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן במאמץ - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/04/2011שלום,
לפי ההיבטוריה הרפואית המפורטת נראה כי את סובלת מדליפת שתן מעורבת אשר כולל דליפת שתן במאמץ כולל בעייה של שלפוחית רגיזה.
בהחלט ניתן לטפל בשתי הבעיות.
לקביעת תור אין צורך בהפנייה
עלייך לפנות לאורוגניקולוג.
אשמח לייעץ ולעזור במידת הצורך.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לימונית20/04/2011ד"ר לבנשטיין שלום,
אני מעוניינת לדעת גם מה יכולה להיות הבעיה שגורמת לפיזור השתן, כפי שתואר לעיל, עד כדי כך שגם מנעה ממני לעשות איסופי שתן, וגם, כשניסיתי לעשות שתן על בדיקת היריון ביתית, לא הצלחתי לשלוט בזה, וכמובן שנכנס שתן לערכה, והרס אותה?
בתודה,
וחג שמח,
החסויה הצפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לבנשטיין אשמח לתגובתך ל"המשך".
לימונית22/04/2011בתודה,
חסויה צפונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/04/2011לעיתים שיוניים במפתח השופכה
יש לעבור בדיקה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
צניחת שלפוחית השטן וכאבים ברגל
בריחת שתן במפתיע
אני אחרי תיקון כזה 4ימים אחרי.מתי אוכל להתחיל לעמוד ללכת בלי כאבים חזקים תודה?
בדיקת אורודינמיקה מורכבת ומתי להפסיק לקחת טוביאז 8
שימוש בתחבושות לאחר סיום מחזור ודליפת שתן
אבחון של תחילת צניחת רחם שמורגשת רק בשעות הערב
צניחת שלפוחית דרגה 2-3 יש טעם בטיפול או ישר לנתח?
כאבים פנימיים אזור מתן שתן ופתיחת הנרתיק
בריחות שתן 4 ימים לאחר לידה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)