בריחת שתן במאמץ

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• בריחת שתן במאמץ
    חסויה צפונית
    14/04/2011

לרופאים שלום,

בת 45, ללא לידות אבל לאחר 3 גרידות (במהלך 2 מהן בוצעה למינריה, ובאחרונה בוצעה הרחבת צוואר הרחם על ידי בליעה של ציטוטק. אציין שכל הגרידות היו ניתוחיות). יש לי בעיה של בריחת שתן במאמץ, וגם מיד לאחר מאמץ, ובכלל קושי באצירת שתן. למשל, תמיד אחרי ישיבה בשירותים ליציאה, למרות שבזמן הישיבה אני מטילה גם שתן, מיד כשאני קמה מהישיבה אני כבר מרגישה לחץ אדיר שמושיב אותי שוב על השירותים למתן שתן, ובד"כ יש כמות מכובדת במצב הזה. כמובן שגם המגע עם המים לשטיפת הידיים מיד מעורר אצלי שוב את העניין.
    אבל, בנוסף, נראה לי שיש לי בעיה כלשהי במתן השתן, בכך שהוא יוצא הרבה מאוד פעמים מפוזר מדיי (לכן, למשל התקשתי לעשות איסוף שתן כשהצטרכתי, כי כמות גדולה מאוד היתה בורחת לי, וזה חזר על עצמו מספר ניסיונות). עוד דבר נוסף, הרבה מאוד פעמים, למרות לחץ גדול של השלפוחית, אני מרגישה שאני חייבת קודם כל לשחרר גזים, שלוחצים לי גם הם על השלפוחית.

רקע בנושא:
    מאז גיל ילדות קטן מאוד (תחילת יסודי) סבלתי מדלקות בדרכי השתן, וכך לאורך כל ילדותי. גם בהתגייסותי לצבא היה לי סעיף על העניין, ומכיוון שכבר ביום הראשון בטירונות גילו אצלי דלקת חריפה מאוד, נשלחתי לאורולוג, שביקרתי אצלו פעם בשבוע באופן קבוע לאורך כל שתי שנות השירות שלי, כאשר קיבלתי טיפול מונע (לא זוכרת כרגע את שם האנטיביוטיקה (קפסולות צהובות המגיעות בקופסה), ולמרות זאת מדיי פעם בכל את חטפתי דלקת/זיהום.
    אציין שאני מקפידה מאוד על היגיינה, לכן נראה לי שלא זאת הסיבה.
    לא יודעת אם זה קשור, אבל אובחן אצלי גם וסטיבוליטיס.

אני מבקשת לדעת:
    1) האם בעיות אלו קשורות לבעיות ברצפת האגן? ואם כן, מי מפנה לרופא העוסק ברצפת האגן? (האם רופא נשים או רופא משפחה?).
    2) על איזה בעיה רפואית זה יכול להצביע?- והאם יש פתרונות לכך, גם אם אני עדיין רוצה להגשים את חלום ההורות?

בתודה,
    החסויה הצפונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן במאמץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריחת שתן במאמץ - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    17/04/2011

שלום,
    לפי ההיבטוריה הרפואית המפורטת נראה כי את סובלת מדליפת שתן מעורבת אשר כולל דליפת שתן במאמץ כולל בעייה של שלפוחית רגיזה.
    בהחלט ניתן לטפל בשתי הבעיות.
    לקביעת תור אין צורך בהפנייה
    עלייך לפנות לאורוגניקולוג.
    אשמח לייעץ ולעזור במידת הצורך.
    חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

לימונית
    20/04/2011

ד"ר לבנשטיין שלום,

אני מעוניינת לדעת גם מה יכולה להיות הבעיה שגורמת לפיזור השתן, כפי שתואר לעיל, עד כדי כך שגם מנעה ממני לעשות איסופי שתן, וגם, כשניסיתי לעשות שתן על בדיקת היריון ביתית, לא הצלחתי לשלוט בזה, וכמובן שנכנס שתן לערכה, והרס אותה?

בתודה,
    וחג שמח,
    החסויה הצפונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר לבנשטיין אשמח לתגובתך ל"המשך".

לימונית
    22/04/2011

בתודה,
    חסויה צפונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    22/04/2011

לעיתים שיוניים במפתח השופכה
    יש לעבור בדיקה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו