שאלה

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אפרת
    30/12/2007

שלום, אני נמצאת 3 וחצי חודשים לאחר לידה ראשונה ודי קשה.

לאחרונה התחלתי לראות מעין גושים בתוך הנרתיק, כשאני חושבת ש2 מהם זה קירות הנרתיק שירדו קצת, ועוד 2 אני לא יודעת בדיוק.

מבדיקה אצל אורוגניקולג הוא אמר זו צניחה קלה מאוד, דרגה 1 של השלפוחית. הוא אמר לי ללחוץ ולא ראה משהו, ושאל אותי מה אני רואה שם. אני לא בטוחה אם קביעתו התבססה על פי מה שאמרתי או על פי מה שהוא ראה. בנוסף הייתה לי בריחת שתן פעם-פעמיים כחודש אחרי הלידה. בזמן התאפקות+צחוק רציני. ומאז אין.

בנוסף- הגושים האלו שאני רואה הם פעם יורדים למטה ופעם עולים למעלה - כך שאינם נראים. הם לא נשארים באותו מצב.

שאלותיי:
    1. האם לסמוך על אבחנתו במאת האחוזים?
    (מוזר לי שלפעמים איני רואה את הגושים)

2. מאז אבחנתו אני בדיכאון מכך שאני בחורה צעירה, בת 26 וכבר סובלת מתופעה שלוקים בה נשים בנות 60.

מה לעשות? תודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה אפרת

ד''ר דוד יוחאי
    31/12/2007

שלום
    שינויים רבים מתחוללים לאחר לידה ובד"כ נסוגים ונעלמים עם הזמן. דבר ראשון אני ממליץ שתבצעי פיזיוטרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן. אך מוקדם עדיין לקבוע אם ישנה צניחה או לא. בד"כ נשים לאחר יום עבודה ארוך עם מאמצים ועמידה ממושכת יכולות לראות את מה שאת מתארת במידה וישנה צניחה, ובד"כ זה לא נראה ולא נמוש בשכיבה או במנוחה. צניחה דרגה 1 היא מינימלית ולא צריכה להדאיג אותך , בוודאי 3 חודשים לאחר הלידה. אני מניח שאם הרופא אורוגיניקולוג בודאי שקביעתו מדויקת אך שוב תשובי לבדיקה בעוד חצי שנה ואז תראי ההבדל ובוודאי אם תבצעים תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן. כנ"ל לגבי בריחת השתן אירועים בודדים לאחר לידה אינם מהווים סימנים לגבי הפרעה כל שהיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו