צניחת רחם קלה

מנהל הפורום

ד``ר מאיר פומרנץ
ד"ר מאיר פומרנץ
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר פומרנץ ללא פרסום בפורום

• צניחת רחם קלה
    לינה
    31/12/2007

שלום ד"ר,
    אני בת 29, נמצאת בשבוע 11 להריון, לפני מספר שבועות הבחנתי בבליטה בתוך הנרתיק - במרחק של אצבע. לאחר בדיקה אצל רופה נשים נאמר לי כי יתכן שזאת שלפוחית. בבדיקת מעקב נוספת, שוב פעם העליתי את הנושא - רופה הנשים אמר שזה הרחם שלי, והמצב תקין להריון.
    השאלה שלי האם יתכן ויש לי צניחת רחם או שלפוחית ורופא נשים לא הבחין בזה? אני מטופלת אצל הרופא הזה מגיל 18. האם אבחנה של צניחת איברים מחייבת בדיקה אצל אורולוג?
    בנוסף ארצה להדגיש שגם בעבר, זמן רב לפני הכניסה להריון הבחנתי בבליטה באותו המקום, הבליטה לפעמים הייתה קטנה יותר ולפעמים גדולה יותר. האם יתכן שבגילי לפני כניסה להריונות יכולה להיווצר צניחת איברי רצפת האגן? אני לא עוסקת בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית ולא עובדת בעבודה פיזית שיכולה לגרום לצניחה. האם הדבר מושפע מגנטיקה? אימי סובלת מבריחת שטן במאמץ מזה מספר שנים. ובהמשך לכל השאלות ששאלתי, האם עלי לשקול לידה בניתוח קיסרי?
    תודה רבה,
    לינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת רחם קלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחת רחם קלה לינה

ד''ר דוד יוחאי
    01/01/2008

שלום
    עקרונית אין לעשות אבחנה של צניחה בזמן ההריון, היות וישנם שינויים רבים שבד"כ חולפים. לגבייך ,צניחות ובריחת שתן במאמץ מאובחנות ומטופלות ע"י גיניקולוג המומחה בניתוחי רצפת האגן ואורוגיניקולוגיה ולא ע"י אורולוג, כך שלדעתי אין מקום שתפני לאורולוג. עקרונית צניחת רחם או קירות הנרתיק נובעת בראש וראשונה מלקוי בכולגן של אותן רקמות ,כך שגם אם זה אכן נדיר,יכולה להיות איזו צניחה גם לפני לידה, כמובן שלידות רגילות או מכשירניות, או עצירות ממושכת או כל פעילות המפעילה לחץ תוך בטני יכולים להחמיר מאוד את הצניחה. האם את סובלת או לא מצניחה בודאי שעל כך יכול לענות רק אותו רופא שבדק אותך כל כך הרבה פעמים מגיל 18 . אם אכן קיימת צניחה מדרגה 2 ובריחת שתן ,כן הייתי ממליץ לשקול ניתוח קסרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו