מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורים - לא כואביםמירי17/09/2013
שלום רב, בעברי הרחוק סבלתי מפיסורה וטחורים. כיום אני לא סובלת מכאבים אך מסביב לפי הטבעת בצד החיצוני יש לי טחורים שלא כואבים אך מאוד מציקים, ממש כאילו יש לי גידול של גושי בשר מסביב לפי הטבעת. הדבר מאוד מפריע לי גם מבחינה אסטתית. אשמח לדעת האם יש משחה שיכולה לכווץ אותם ולהעלים אותם ושפי הטבעת לא יהיה מלא בגושי בשר. אשמח לקבל את תשובתכם. מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - לא כואבים - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/09/2013מירי
את מתארת קפלי עור חיצונים סביב פי הטבעת. זוהי תופעה מאד שכיחה. אין לה טיפול במשחה או תרופה. אם הקפלים מהווים בעייה אמיתית! ניתן להסירם בניתוח. הניתוח יכול להתבצע גם בהרדמה מקומית אך תהליך הריפוי כרוך בכאב וסבל של בין שבוע לשבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- anal fingeringעמית17/09/2013
רציתי לשאול אם מחלות מין כולל איידס יכולים לעבור אם מישהו מחדיר אצבע לתוך פי הטבעת שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר anal fingering - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/09/2013בעיקרון-לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! הניתן לנתח בו זמנית פיסורה ו-אנונימית15/09/2013
וטחורים? (ז"א,ניתוח אחד - 2 פעולות).
בלי 'לתפוס במילה' (ברור לי שזה בהתאם למשתנים)
אך מה ה"ממוצע" מבחינת האחלמה מניתוח פיסורה ולחוד, מניתוח טחורים?
(או אם נעשים באותו הניתוח 2 הפעולות).
כלומר, האם התנועה מוגבלת?
(האם למשל אוכל ללכת עד לרכב ולנהוג עצמאית?)כמה זמן (שוב, ב"ממוצע") עד שאוכל לשוב לפעילות גופנית שיש בה הליכה?
(בהנחה שנוצרת מגבלה)
האם באופן הבסיסי, זה ניתוח המצריך אשפוז לילה
(כמה לילות? מה הממוצע?)
תודה מראש לתשובה המלומדת! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! הניתן לנתח בו זמנית פיסורה ו- - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/09/2013ניתוח פיסורה הוא ניתוח קצר,קל עם החלמה מהירה מאד. ניתן להשתחרר מבית החולים כעבור מס שעות מהניתוח.
ניתוח טחורים הוא מעט מורכב יותר וכרוך בתקופת החלמה של בין שבוע לשבועיים שבמהלכם ישנם כאבים חזקים המגבילים את הפעילות. בדרך כלל ניתוח טחורים כרוך באשפוז של לילה אחד לפחות.
בהחלט ניתן לבצע את שני הניתוחים יחד אבל אז תקופת הסבל וההחלמה תקבע ע"י המרכיב של ניתוח טחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, דר' אלון!!
אנונימית17/09/2013רק כדי לחדד:
כנזקקת ל-2 הפעולות,
האם, לשיטתך, כדאי להפריד בין הניתוחים?
כמו כן, אודה לך אם תוכל להוסיף:
האם ניתוח הטחורים עצמו, כרוך בלילות אישפוז?
ואם כן כמה בממוצע (ושוב: כמובן שבהתאם למשתנים וכו', אבל בנורמה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה דר', משום מה פיספסתי בקריאה
אנונימית17/09/2013ראשונה, את תשובתך לגבי אשפוז לילה, בניתוח הטחורים.
תודה!
אני נשארת אם כן, רק עם שאלת ה'חידוד' :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה דר', משום מה פיספסתי בקריאה - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/09/2013כאמור-בניתוח פיסורה ההחלמה מאד קצרה ומשתחררים מביה"ח בד"כ כעבור מס שעות. בניתוח טחורים-כאבים בין שבוע לשבועייםוכדאי להיות באשפוז לילה אחד לפחות. שילוב של שני הניתוחים בניתוח אחד אינו משנה את המהלך ואלי קצת מקל על ההחלמה של ניתוח טחורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הכל!!
אנונימית18/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדאסנת10/09/2013
יש לי גרד באיזור פי הטבעת יש שם קפלי עור עם חתכים ושינוי צבע העור ללבן.האם לפי הצבע מדובר בפטריה?
אני אלרגית לניאומיצין וכל מה שהציעו לי מכיל ניאומיצין.יש משחות אנטיביוטיקות שאינן מכילות ניאומיצין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/09/2013לדנה
נדיר שיש פטרת בעור סביב פי הטבעת. עלייך לפנות לבדיקת פרוקטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה -מאיה03/09/2013
שלום רב,כתבתי פה לא ממזמן בפורום את ההודעה הבאה :
"אני בת 18 . כמעט חודשיים סובלת מדימום כאשר אני מנסה לצאת בשירותים על נייר הטואלט - דם אדום טרי , עצירות , אם אני מצליחה לצאת ( בקושי רב מאוד ומאמץ ) הצואה מאוד רכה , לא כמו שהייתה בעבר כמו בוץ כזה, עם ריח רע, לעיתים לא יוצא כלום חוץ מהפרשות לבנות כאלה ריריות , מרגישה שלא התרוקנתי מספיק וכואבת לי הבטן כל הזמן וחשק להקיא וירד לי קצת התיאבון , גם בזמן שאני מנסה לצאת זה נורא קשה לי מהבחינה הזאת שכואבת הבטן ( לא שורף או משהו כזה חיצוני )... לא הלכתי להבדק עד עכשיו בגלל שזה הביך אותי , האם הגיוני שזה טחורים ? כי זה לא כואב לי כלל , אין לי צריבה .. רק התסמינים שתיארתי לך , האם הגיוני כי זה יכול להיות סרטן מעי הגס בגילי? אין היסטוריה משפחתי. תודה על תשובתך.. אוסיף כי אני נוטלת תרופה נוגדת דיכאון לוסטרל 100 מ"ג כ3 חודשים או יותר (בערך..)"
לאחר בדיקה פרטקולוגית, נמצא טחור פנימי ונשלחתי לגסטרו - ונמצא חשד למחלת מעיים דלקתית (בהתאם לתשובתך..) עם נטייה לקוליטיס כיבית .. נשלחתי לבדיקות דם שונות , והיום קיבלתי תשובות והכל תקין . גם נאמר לי שאצטרך לעשות קולונוסקופיה,השאלה אם כל בדיקות הדם תקינות זה אומר שבכל זאת צריך לעשות את הבדיקה הפולשנית? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה - - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/09/2013בדיקת הקולונוסקופיה חשובה כדי להגיע לאבחון מדויק של מחלתך, להערכה של היקף המחלה ובהתאם לכך גם להתאמת הטיפול המתאים ביותר. אני ממליץ לך לעבור את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טחוריםיאיר03/09/2013
שלום
יש לי טחורים חיצוניים דרגה 3-4 ופיסורה שמופיעה לעיתים. עברתי טיפול בinfra red אך מהטיפול המצב רק החמיר. שני רופאים המליצו לי על ניתוח.
לאחר טיפול סימפטומטי הכולל אמבטיות, נורמלקס וניפדיפין, כעת המצב הרבה יותר טוב, אך למרות זאת הרופאים המליצו על ניתוח.
שאלתי היא : האם כדאי לבצע את הניתוח, או להמשיך לשמור על אורח חיים שמרני ולהמנע מניתוח?
כמו כן, אם נצרך איזו שיטה ניתוחית מומלצת למצבי?
בעקרון חשבתי להרשם לניתוח, אבל לאחר שקראתי על ההחלמה ממנו, ועל סיכויי החזרה אני מתחיל לחשוב פעמיים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טחורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/09/2013אמבטיות,נורמלקס וניפדיפין הם טיפול לפיסורה ולא לטחורים. מצבך השתפר (כנראה) בשל ריפוי של הפיסורה. טחורים חיצוניים אינם מסווגים לדרגות. אם הטחורים החיצונים מהווים הפרעה משמעותית לחיים ניתן להסירם בניתוח (בהרדמה מקומית או כללית או איזורית, בשלב אחד או יותר-הכל לפי המצב המקומי). את ההחלטה תקבל בפגישת ייעוץ עם מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומה עושים בהריון ופוליפצביי'ה03/09/2013
האפ אפשר לטפל ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה עושים בהריון ופוליפ - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/09/2013ניתן לטפל בפוליפ בדרך אנדוסקופית כמו לפני ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ודמום רקטליצביי'ה03/09/2013
דר נכבד שאלתי לגבי דמום רקטלי והריון אני לא מדממת דמום קשה אלא מידי פעם אני רואה דם וללא כאבים ובעקר כשיש לי יציאות רכות ולא עצירות ומנסיוני זה קשור לפוליפים האם כשיש פוליפ בהריון אפשר לחכות לסוף ההריון ואז להבדק בעקר שהפוליפ הגדול שחשבו שהוא סרטני הוא אדנומה .אז אני חצי שנה אחרי הורדה כך שגם אם גדל הוא קטן האם אפשר לחכות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ודמום רקטלי - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/09/2013עלייך להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג שטיפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה02/09/2013
שלום רב
שאלה לי
אני בדרך כלל לא סובל מטחורים וגם אם יש לי פעם ב...זה רק חיצוני.
מזה מספר ימים אני מרגיש עצירויות אבל מצליח כרגיל אפילו עם 3 פעמים יציאה ביום.
העניין הוא שאני מרגיש כאבים בפי הטבעת והתחושה שלי היא שאני לא מתרוקן. כלומר שיש לי עוד ועוד צואה שאני לא מצליח להוציא וכשאני מצליח להוציא זה עם מאמץ.
מה זה יכול להיות? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/09/2013ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא. לא ניתן לאבחן בעייתך ולתת עיצה בלי בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמום רקטלי והריוןצביה02/09/2013
בת 39 לאחר שנים של דמום רקטלי לפני חצי שנה נמצאו שני פוליפים גדולים קוטר 5 ס"מ היה חשד גבוה לכיוון הסרטני והכינו אותי שיש צורך בניתוח דחוף ולשמחתי לא היה צורך לציין כי נקבע לי קולונסקופיה לעוד שנה . עתה חצי אחרי שוב אותם דמומים רקטליים בתוך הצואה ואני בהריון שבוע 7 מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום רקטלי והריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/09/2013פני לבדיקת פרוקטולוג. לא בהכרח מדובר באותה בעייה. ייתכן והפעם זה רק דימום מטחורים. בכל מקרה זה מחייב בדיקה ואיבחון של מקור הדימום. וטיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה כואבתאבי01/09/2013
שלום אני סובל מגוש שמורגש במישוש ליד פי הטבעת מחוצה לא בתוכה.
כאשר זה יוצא הוא כואב כואב לי לשבת וכל האיזור שם לח ורטוב ולאחר שבוע שבועים הוא נעלם וכך חוזר חלילה.
האם זה פיסטולה או אבצס פריאנלי מה זה יכול להיות?
לפני כ 5 חודשים עברתי ניתוח שבו טופלה לי פיסורה שהיתה לי וגם הוציאו לי פוליפ.( דברים שלא הפריעו לי ממש )
בזמן הניתוח הגוש האבצס הזה לא היה פעיל ולא היה מה להוציא על פי הרופא והדבר לא טופל דבר שעיצבן אותי מאוד דבר שבגללו ניגשתי לניתוח ועכשיו זה חזר. הוא אמר שזה פיסטולה אבל כבר לי אמונה ברופא הזה מה עושים עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה כואבת - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/09/2013פנה לבדיקת פרוקטולוג. לא ניתן לאבחן ולתת עצה במקרה שלך ללא בדיקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חוזראבי30/08/2013
שלום בחודש אפריל ניגשתי ועברתי ניתוח עקב גוש חיצוני וכואב ליד פי הטבעת שאובחן כפיסטולה.
בניתוח עצמו הרופא עשה לי משהו אחר טיפל בפיסורה שכנראה גם היתה וכרת לי טחור שהתגלה כפוליב.
שאלתי אותו מדוע לא טיפל בפיסטולה הוא אמר שבעת הניתוח זה היה שטחי ולא היה כל כך מה לעשות שם.
הבעיה אצלי שזה יוצא החוצה כואב ואז לאחר כמה ימים נעלם.
כיום לאחר 5 חודשים מהניתוח הנה חזרה הבעיה שבגללה הלכתי לניתוח ולא נפתרה ואני סובל שוב מה עושים עכשיו? איך אפשר לאבחן את זה באופן נחרץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר - תגובה
ד``ר רפאל אלון31/08/2013אבי
קשה להבין מתיאורך מאיזה בעיות סבלת ומה בוצע בניתוח(פיסורה? פיסטולה? טחור? פוליפ?). עליך לפנות לבדיקה פרוקטולוגית ובשיחה עם הרופא תחליטו מה המשך הטיפול הדרוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימייםש27/08/2013
אני בת 21, עשיתי בדיקת אנדוסקופיה בעקבות שלשולים חוזרים. המעי נמצא תקין אך הרופאה אמרה שיש לי טחורים פנימיים. לפי הצילום נראה כי זה טחור אחד, די גדול.
לא סובלת מדימום, לאחר יציאות קשות הטחור מעט יוצא וחוזר לבד, לפעמים כואב אבל לא יותר מדי.
השאלות שלי הן:
האם זה שכיח לבחורה בגילי טחורים?
האם זה אומר שעכשיו אסבול מטחורים כל חיי? או שיש לזה טיפול, אם כן איזה?
הבנתי שכדי למנוע טחורים צריך לרכך יציאות ולאכול המון אבל זה בא בניגוד לזה שאני סובלת משלשולים וצורכת כלכלה עוצרת.
אני כנראה סובלת ממעי רגיז והמעבר הוא בין שלשולים לעצירות, כמעט ואין יציאות תקינות. מה עושים במצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים פנימיים - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/08/2013ש שלום
בנושא מעי רגיז צריך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג. יש מספר תרופות אותן ניתן לנסות.
גם שלשולים יכולים לגרום/להחמיר את מצב הטחורים. כמובן שצריך להסדיר את נושא היציאות אך בהחלט ניתן לטפל בטחור שמפריע לך. יש מגוון פעולות בנושא: קשירה, צריבה,הקפאה (פעולות המבוצעות במרפאה) וטיפולים כירורגים המבוצעים בחדר ניתוח. פני לבדיקת פרוקטולוג לטיפול בטחור/ים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בלידהיעל25/08/2013
שלום, לפני שנה ילדתי והלידה הסתיימה בקרע בדרגה 3b, נותחתי מיד לאחר הלידה ע"י כירורג וכיום אינני סובלת מהשלכות כלשהן כתוצאה מהקרע. בלידה הבאה אני רוצה לעבור ניתוח קיסרי מכיוון שאינני מעוניינת לסכן את המקום בקרע נוסף. בנוסף נאמר לי שיתכן שבלידות הבאות אצטרך לעבור ניתוח קיסרי. המליצו לי לעבור בדיקות מנומטריה ואולטרסאונד אך אינני מעוניינת לעבור את הבדיקות הפולשניות האלה. שאלתי היא כזאת,האם רופא פרוקטולוג יוכל להמליץ לי בכתב שעליי לעבור ניתוח קיסרי בגלל הקרע שעברתי לחברת הביטוח על מנת שתממן מנתח פרטי מבלי שאצטרך לעבור את הבדיקות שציינתי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בלידה - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/08/2013יעל,
ההמלצה היא לעבור לידה בניתוח קיסרי בשל הקרע שהיה לך בעבר. הבדיקות שהוצעו לך (מנומטריה וTRUS) הוצעו כדי להדגים את מצב הסוגר ואת תפקודו. אין חובה לעבור בדיקות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים או משהו אחר?מאיה24/08/2013
אני בת 18 . כמעט חודשיים סובלת מדימום כאשר אני מנסה לצאת בשירותים על נייר הטואלט - דם אדום טרי , עצירות , אם אני מצליחה לצאת ( בקושי רב מאוד ומאמץ ) הצואה מאוד רכה , לא כמו שהייתה בעבר כמו בוץ כזה, עם ריח רע, לעיתים לא יוצא כלום חוץ מהפרשות לבנות כאלה ריריות , מרגישה שלא התרוקנתי מספיק וכואבת לי הבטן כל הזמן וחשק להקיא וירד לי קצת התיאבון , גם בזמן שאני מנסה לצאת זה נורא קשה לי מהבחינה הזאת שכואבת הבטן ( לא שורף או משהו כזה חיצוני )... לא הלכתי להבדק עד עכשיו בגלל שזה הביך אותי , האם הגיוני שזה טחורים ? כי זה לא כואב לי כלל , אין לי צריבה .. רק התסמינים שתיארתי לך , האם הגיוני כי זה יכול להיות סרטן מעי הגס בגילי? אין היסטוריה משפחתי. תודה על תשובתך.. אוסיף כי אני נוטלת תרופה נוגדת דיכאון לוסטרל 100 מ"ג כ3 חודשים או יותר (בערך..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים או משהו אחר? - תגובה
ד``ר רפאל אלון24/08/2013למאיה
עלייך לפנות בהקדם לבדיקת פרוקטולוג. כנראה שאת סובלת ממחלת מעי דלקתית (לא סביר שמדובר בסרטן, מבחינה זו יכולה להרגע).. מחלתך דורשת, כמובן אחרי אבחון, טיפול תרופתי ומעקב. אין קשר לתרופה אותה את נוטלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה
מאיה24/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)